600    2    0  

Yale doorman på branndør med stålkarm?

 1     0
Hei. Jeg har et hus med inngang fra garasje til sluse / gang og kjeller. I tillegg til en inngang i første etasje. Jeg har lyst på Yale Doorman på begge dørene, men døren nede i kjelleren er en ståldør/branndør og har en stålkarm. Dvs er usikker på om Doorman passer da siden den kommer med et spesielt sluttstykke....Yale doorman på branndør med stålkarm? - 420BDA1D-203A-483A-BC89-BB5D0C9744AC.jpeg - Unhandyman

   #1
 167     0
Hei
Yale Doorman kommer med det justerbare sluttstykket 1487-1.
Fordelen med det er at du kan finjustere når den skal låse, og hvor hardt dørbladet skal låse mot karmen.
Dette er nesten en forutsetning for at Yale Doorman skal fungere optimalt.

Alternativene du har er enten å skjære ut hullene i karmen med vinkelsliper for å tilsvare sluttstykket. Men dette er ikke optimalt da bevegelser i bygningen kan gi deg problemer seinere eller i perioder.
Et annet alternativ er å skjære ut slik du får montert sluttstykket som følger med. Dette krever selvfølgelig en del mer arbeid.

Dersom du ikke planlegger at denne skal arbeide ilag med andre Yale-enheter i huset kunne du kanskje sett på den relativt nye låsen Danalock V3. Den festes på innsiden av dørbladet i stedet for knappvrideren og styres med bluetooth. Da kan trenger du ikke å skifte ut låskassen eller den utvendige sylinderen. Det er også mulig å kjøpe til en modul med knappesats som du fester på veggen, slik at du også kan åpne med kode.
Signatur
   #2
 4     0
Hei.

Har akkurat kjøpt en Yale Doorman V2N og gått på samme problemstilling med min branndør. Hva gjorde du til slutt?

Vurderer å tilpasse hullene (sluttstykke) i stålkarmen med vinkelsliper, men er redd for ar det kan svekke dørkarmen. «Stangen mellom de to hullene må fjernes, og det må slipes vekk 1-2 mm på den nederste kanten (på det laveste hullet/åpningen).

Det å skulle kutte vekk en større del for å kunne sette på sluttstykke som følger med Doorman virker meget ambisiøst. Klarer ikke helt å se hvordan det kan bli bra og pent.