945    16    4  

Ytterdør

 707     Buskerud     0
Hvor kjøper man typisk de litt mer moderne ytterdørene med store vertikale håndtak uten vanlig dørvrider. Ikke funnet noen på nett.

Er disse dørene stort sett elektroniske med kodelås, fingeravtrykk e.l? Erfaringer?

   #1
 3 277     I huset mitt     0
De dørene brukes vel oftest i butikker og borettslag muligens.

Et tips er å sjekke ytterdører fra diverse garasjeport forhandlere. De har mye dører som ofte passe med port, men ikke noe krav om at man må ha port for å kjøpe dør.
  (trådstarter)
   #2
 707     Buskerud     0
Skal brukes i funkishus, ser disse dørene nokså ofte på slike hus. Så burde ikke være for vanskelig å finne Wink takk for tips.
TSt
   #4
 12 103     0
Alle dører er innad slående her bare til info. Det er ikke så vanlig i Norge, må /bør ha noe form for overbygg på døren iallefall da. Har hatt hus med innad slående dør og måtte forsøke å modifisere den for å reparer skader etter vann. Limte på drypp nese nederst og hadde litt fall utover på ny terskel som et forsøk på å få vannet til å gå ut.
   #5
 308     Sørlandet     0
Skjønner ikke hvorfor det kun skulle være innadslående dører som kan ha slike håndtak? Rund vertikal stang er jo typisk en signal at man skal trekke.

Fra pdf-beskrivelsen av Thermo65 står det også:
"Alle Thermo65-ytterdørmotiver, også med sidefelt og overlys, leveres etter ønske med RC 2 sikkerhetsutstyr. Sertifiseringen gjelder både innad- og utadslående dører."

Med det sagt.. innadslående har vel stort sett bare ulemper med regn, vind, snø og pris/tilgjengelighet. Vi er grunnet lavt takutstikk nødt til å ha det på vårt hus. På plussiden er det lettere å få kjørt inn barnevogn Smile.

   #6
 3 277     I huset mitt     1
En ulempe med dør som slår innover er jo at gangen på innsiden må være ryddig der døra går, så mye gangplass går vekk. Unsure

Produsenten har vel info om dør kan leveres utadslående også.
   #7
 3 420     0
Hvorfor vil man ha en inngangsdør som slår innover?

Jeg hadde ikke en gang kommet så langt som til å tenke på problemet med snø og is... Du må/bør jo alltid være sikker på at ingen plasserer støvler, ryggsekker etc. som kan hindre døra. Der døra slår inn får du begrensinger på f.eks. å sette opp en knaggerad på veggen. Når du skal slippe noen ut, må du "rygge tilbake" for døra når du åpner den.

Og det sikkerhetsmessige, f.eks. ved brann... Da jeg for lenge siden var russ, inneholdt vår russeavis en notis med en særskilt takk til arkitekt L (som hadde tegnet det nye gymnaset) for hans særlige omtanke for gymnasiastenes interesser: Samtlige dører slo utover, som seg hør og bør i flukt-situasjoner, bortsett fra døra til lærerværelset, den slo innover Smile.

   #8
 141     Akershus     1
Gilje har dører med langt vertikalt håndtak som er utadslående.
Fant det ikke på nett i farta, men legger ved et bilde fra katalogen (prislisten) til gilje dørene som jeg hadde liggende på stuebordet😄Ytterdør - B5144C36-1EA3-4602-B6A0-3F70FD9AC3B8.jpeg - dannydog
   #9
 308     Sørlandet     0
Hvilken vei døren slår har normalt veldig lite å si i fluktsituasjoner fra eks. enebolig; gitt at der ikke kan pakke seg en mengde med folk, og blokkere muligheten for å åpne døren.

Ibland (som hotellrom i en korridor, der dørblad i fjeset på løpende naboer) eller i en eller annen situasjon der døren kan bli blokkert på utsiden, er innadslående å foretrekke i fluktsituasjon.

Innadslående dører forekommer ganske ofte utenlands, ofte i kombinasjon med rundt knaggaktig håndtak. Da er det en lettere manøver å låse opp og åpne døren om den slår innover. Plus at noen mener det er mer velkomnende for besøkende. Men Norge er fullt av regn, snø og vind Smile og innad er normalt sett ikke lurt.
HSt
   #10
 31 980     Lillestrøm kommune     1
TS beskrev vel også lav takhøyde ute så det er mulig å åpne en dør innover hvis den med utover hadde truffet takrenner eller bunn av takfremspring