6 201    46    12  

zip-screen, noen som har erfaring?

 539     0
Jeg har startet å tenke på zip-screen på mine vinduer som er vendt mot syd, mye for både varme om sommeren og ikke minst for å få det skikkelig mørkt på soverommet.
Men det virker jo som at det er ett hav av produsenter å velge mellom, og de fleste vil komme hjem til meg, noe som definitivt er uaktuelt, jeg inviterer ikke selgere hjem.
Noen som vet hva man bør se etter? er helt mørkt greit på soverommet, så f.eks nesten helt på stua?
Så har jeg jo en dør med stort vindu på stua også, hvordan funker det med den? Vil optimalt sett kunne mørklegge den også, men er kanskje en dårlig idè?
Samt hvor lystett blir det egentlig? Ønsker helst 100% lystett på soverommet
Signatur

HSt
   #1
 29 978     Lillestrøm kommune     0
Zipscreen som er helt tett ville jeg ikke valgt. Det bør ordnes inne med rullgardin evt med list.  Men sikkert lurt med zipscreen for å dempe solvarme på dette.
KE
   #2
 3 363     Hordaland     4
Jeg har vert gjennom runden med Kjells, Scandic og Fasadeprodukter. Alle like useriøse.
Ikke får man prisliste og ikke får man vite hvem som produserer varene.
Disse baserer salget på bafaring, altså at en selger kommer på besøk, ser an kunden og foreslår det de mener er best for kunden. De måler cirka og gir ett "tilbud". som regel "30%" på en prisliste som man ikke får lese.

Jeg endte opp med å bestille på nettbutikken Umbra.no som selger Baufort zip screen. Der kan du legge inn mål selv og få pris kalkulert. Ikke alle detaljene kan legges inn der så send gjerne bestilling på epost om du har spesielle ønsker. For eksempel hvor ledningen skal komme inn. Kjells selger også dette produktet til en langt høyere pris.

Noen tips til valg av screens:
-den mest brukte duken er grå på utsiden og sort inni, det vil si den er vevd på en slik måte at de sorte fibrene er mer synlig på baksiden enn de grå. Denne duken kan jeg anbefalle. Det kan være fristende å bruke fargene til huset men det ser veldig rart ut med hus uten vinduer.
-skal du montere før vinduer settes på plass kan du flytte vinduene 10cm lengre inn i veggen. Også monteres screen bak frem inne i karmen bak bordene.
-skal du montere utenpå bordene bør du la skinnene gå langs yttersiden av bordene, på den måten vil du ikke se skinnene så godt fra innsiden.
-Det er mulig å gjemme kassetten oppe i takutstikket.
-Har du flere vinduer ved siden av hverandre kan du vurdere å dele de inn, særlig om det er flere meter tilsammen. Da slipper man at duken slår mot bordene mellom vinduene.
-Normalt styres det med fjernkontroll fra Somfy, om du har smarthus bør du få levert "dumme" motorer som du styrer med smarthuset istedet. Jeg er veldig glad jeg ikke har denne fjernkontrollen som jeg skal lete etter, jeg har også muligheten for å styre screen når jeg vil siden jeg kan programere smarthuset som jeg ønsker.
-Skal du ha screen utenpå en verandadør kan du bytte ut bordene rundt med litt kraftigere saker, jeg har brukt 2x4" rundt før jeg monterte skinnene. Da kan jeg åpne skyvedøren mens screen er nede. Den fungerer da som både myggnetting og barnesikring (og kattsikring). Dette kan du også tenke på om du ønsker å ha vinduer i luftestilling.
-Dukene har ett tall for varmegjennomtrenging og ett annet tall for lysgjennomtrenging. I oppholdsrom ønsker du å se gjennom men begrense varmen, typisk 90% varme stoppes om du kan se litt gjennom. På soverom kan du kanskje vurdere annerledes, men neppe på samme fasade.
TSt
   #3
 10 371     3
Kjells og Fasadeprodukter er samme leverandøren. Markisemannen er også det samme som disse to. Alle er egentlig HD Solskjerming AS som igjen er eid av Hunter Douglas B.V. Om det er enda flere markesføringsnavn de benytter vet jeg ikke. Så det er mye tilsynelatende konkurranse i dette markedet.
T1
   #4
 548     1

Som nevnt over skal HD alltid sende en selger. Alle får 30% rabatt på en ukjent utgangspris. Kontrakten gjør deg nærmest rettsløs. Spesifikasjon på hva du har bestilt er det helt umulig å forstå.

Vi endte opp med å handle her:
https://www.solskjerming-as.no/

Her får du beregnet priser. Vi har fått god service og bistand og alt er levert som det skal. Neppe et dårligere produkt enn det HD leverer.

Når det gjelder styring har vi gått for Somfy IO med veggmontert bryter (trådløs), solsensorer og Somfy Tahoma for automatisk styring. Fungerer helt stabilt og aldri noe tull - enkelt å sette opp selv. Veggbryterne vi har valgt har funksjon for overstyring av automatikken. Kanskje enklest med trådløst hvis det er et gammelt hus, da trenger man bare en stikkontakt og ikke ekstra kabling for styring.
HSt
   #5
 29 978     Lillestrøm kommune     0
Stikkontakt ute ? På gamle markiser hadde vi et sted koblingsboks inne etter forankoblet vribryter. Skriver gamnel for armene begynte å spise wirenen for en del år siden så de er defekt
KE
   #6
 3 363     Hordaland     1
Få iallefall rede på hvem som produserer screen. Om det er noe "de lager selv" er det bare å styre unna, samme om det er "vi får våre screen produsert i xxx land". Få navnet på produsenten så du vet hva du kjøper. Andre klarer dette.
Baufort produkter brukes mye på industribygg eksempelvis, prises opp i skyene hos Kjells mens det gjerne har samme pris som "billigscreensene" til Kjells om man handler fra andre.
   #7
 228     oslo     0
Jeg syntes KE oppsummerer dette ganske bra.
Jeg har handlet Zip fra Lady 2 ganger, sist nå for noen uker siden. Forsåvidt greit fornøyd med de. Men når jeg leser innlegget til KE, så føler jeg meg lettlurt Wink
Fikk selvfølgelig 39% rabatt. For 163cm x 126cm Zip med RS motor, betalte jeg 8400,-

Vi tok kontakt med Lady, fordi vi hadde Zip fra dem tidligere. Det merket vi hadde handlet før, hadde de ikke lengre. Det var det Scandic som hadde overtatt.
Jeg vil på det sterkeste advare mot å bruke scandicmarkiser. Jeg forsøkte å komme i kontakt med dem, men be møtt av det motsatte av god kundeservice og imøtekommenhet. Fikk mer eller mindre kjeft på telefonen av dem fordi jeg ønsket pris på en zip over telefonen. Jeg måtte ikke tro de kunne bare gi meg det sånn over telefonen, de måtte komme på befaring, osv. Æsj, for en kundeservice. Styr unna!

Lady kom ila noen timer, tok mål, fikk tilbudet samme kveld. Rask levering på bare en ukes tid. Så sånn sett greit og godt fornøyd.
Men jeg ser nå at jeg hadde nok bestilt på umbra.no om jeg hadde vist om de. 1000kr billigere ser jeg.

Så vidt jeg forstår, bruker de fleste zip Somfy motorer. Vurder om du vil ha fjernkontroll eller koble det på smarthus. (som KE sier). Jeg har det på KNX.

Tenk på hvordan du få tilførsel strøm til zip. planlegg, og ikke bare få en elektriker til å gjøre det enklest og billigst. Det blir ikke pent. Jeg har sett flere vegger som har zip hvor det står store koblingsbokser mer eller mindre malplassert. Ikke pent. Vurder om du kan ta av kledning for tilførsel av strøm.
Jeg har lagt tilførsel strøm bak kledning. Tok av kledning for å trekke kabel ned til bakken og videre til utvendig tilknytningsskap for strøm. Jeg bestilte lang ledning på zip, så jeg slapp koblingsboks ved siden av eller over zip.

KE
   #8
 3 363     Hordaland     0
Godt poeng med ledningen kjekk, jeg bestillte alle mine zip screens med 10 meter ledning, man måtte bare spesifisere det, prisen var den samme. Jeg har også dette på knx, hos meg evalueres solstråling, innetemp, vind og plasseringen av solen før screens kjører ned, så går de opp like før solnedgang (solhøyde).
   #9
 228     oslo     0
Godt poeng med ledningen kjekk, jeg bestillte alle mine zip screens med 10 meter ledning, man måtte bare spesifisere det, prisen var den samme. Jeg har også dette på knx, hos meg evalueres solstråling, innetemp, vind og plasseringen av solen før screens kjører ned, så går de opp like før solnedgang (solhøyde).


Har du værstasjon?
Det har ikke jeg, ennå. Står på ønskelisten.
Trenger du f.eks. Gira Homeserver for denne logikken? Ser spor av vær i konfig på Gira persienne akk. i ETS..
Har du mulighet for å dele noe konfig (bilder) av hvordan du har oppsettet KE? (Kanskje greit å flytte det til den store KNX tråden..)
HSt
   #10
 29 978     Lillestrøm kommune     0
Noen som har prøvd strømsparing med screen nede på nattestid ?

Vær obs på at det er den siden som er lysest som vinner mht innsyn så på kveld og natt med lys inne kan en se inn.