108    5    1  

hjelp med trykktank, bygger ikke trykk

 60     0
Hei 
Har en trykktank av type: EMS PEMS80H
med trykkbryter XMP EN 60947 (her sitter det et trykkmeter og en slags ventil jeg kan vri på pluss av på til pumpe)

Et eller annet har skjedd, muligens pga kulde.
Den vil nå ikke bygge opp noe trykk, den nedsenkbare vannpumpa går og levere vann. 

noen som har ideer?

   #1
 21 692     Akershus     0
Er det omtrent en slik tank du har? https://www.ems.no/main/page/61/productgroup/128/product/1074

Er ikke helt med på hva som er problemet her. Kommer det helt normalt med vann når pumpa går? Bygger det seg opp trykk mens pumpa går, men trykket faller nesten momentant når pumpa stopper?

I lenka over er det lenke uder bildet til monteringogbruk. Noen tips å finne der?
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 60     0
takk for tips. Skal prøve å fylle på med luft. i henhold til prosedyra
Modellen er noe i samme gata, men liggende.
Det kommer normalt med vann men det bygges ikke opp noe trykk. Tror pumpa går hele tiden. Antar det må være noe rart med trykktanken, og eller måleren
   #3
 21 692     Akershus     0
Luft på trykktanken i seg selv har ikke noe med å kunne bygge trykk. Jeg har kjørt hyttepumpe i 60 år helt uten tank, men pumpa må starte for den minste tapping.
Dersom pumpa leverer normalt med vann mens den går burde det føre til trykkøkning i tanken, dels mens en tapper og deretter frem til trykkbryteren stopper pumpa. Deretter er det et spørsmål om trykket forblir der når alle kraner er lukket.
I bunnen av brønnen er det en tilbakeslagsventil den må være i orden. Dersom den lekker, vil vannet i tanken renne tilbake i tanken og forsvinne. Typisk da er at trykket faller svært raskt etter at pumpa har stanset.

Kombinasjonen av at pumpa leverer normalt med tappevann og likevel ikke opparbeider noe trykk med stengte kraner, forstår jeg ikke.
Signatur
   #4
 3 759     1
Du får vann akkurat som du skal. Står manometeret på samme plass uansett om du tapper vann eller ikke? Manometre går dukken stadig vekk. Hva står manometeret på?
  (trådstarter)
   #5
 60     0
kikket litt mere nå. Ja det virker som det er noe feil med manometer. Pumpa slår ut på tilsynelatende riktig trykk, tror det er manometer som viser for høyt ( det flytter seg etter jeg dunket litt på det) Det drar helt i bunn, hadde måling vært riktig vil jeg tro sikkerhetsventilen hadde løst seg ut.