5 267    2    0  

Hvordan få vintervann fra egen brønn?

 523     Bærum     0
Heisann
Jeg har da kjøpt meg en sommerhytte i sverige. Denne skal vinterisoleres og i den forbindelse ønsker jeg vintervann, avlopp og varmtvann.

Vannet idag kommer fra en egen brønn. Denne ligger ca 30 meter bak huset. Fra denne brønn er vannslangen gravd ned i bakken (vet ikke hvor dypt), går under veien i trumme og kommer ut av bakken rett ved husveggen. Siste 10 meterne av slange ligger løst under hytta og går opp i kjøkkengulvet.

Jeg ser at det er mye bevegelse på vannet i brønn så jeg regner nesten med at dette vannet ikke fryser på vinteren.

Hvordan kan jeg bygge om dette så jeg er sikker på at vannet ikke fryser på vinteren?

En tanke som jeg hadde var å trykke inn en varmekabel på 10 meter med start fra kjøkkenet og inn under hele hytten. Vil det fungere? Rørleggeren mente at kanskje vannslangen var for tynn for dette, men jeg mener slangen er ca 20mm tykk. Kan jeg eventuelt stripse fast varmekabel utenpå slangen?


Siden forventer jeg at der slangen ligger i bakke ikke fryser, men det er jo avhengig av hvor dypt den går. Her må jeg nesten bare sjanse.. Det er vel rekomendert 40 CM for å slippe unna tele?

PÅ forhånd takk!
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 523     Bærum     0
Nettopp!
En sånn jeg tenkte på ja. Denne ser jo veldig tynn ut, så denne må jeg da klare å døtte in 25 meter inn i vannslangen jeg har på 20mm? Står ikke noe om tykkelsen her, men ser jo ut til å være under 10 mm tykk.
Signatur