121    7    0  

Vanntrykk kommunalt dårlig?

 43     Øyer     0
Er det mulig å regne ut vanntrykk?
32mm inntak.
16mm sanipex.
Tar 1minutt og 46 sekunder å fylle 10liter fra kjøkkenkrana.

Vurderer"klage" til kommunen. Men vil gjerne ha et tak og operere med🙂

HSt
   #1
 29 912     Lillestrøm kommune     0
Du må få deg et manometer

Jeg stablet sammen overganger på Jula og fikk manometeret på utekran

Gi oss trykk uten tapping og med tapping på kjøkkenet

Nå finnes det armaturer med vannspare funksjon

På hytte hadde kommunen feil programert pumpe 
jaf
   #2
 5 439     tromsø     0
Du kan ha lekkasje inn på egen ledning. Da er det du som må grave opp hagen. (og betale) Når er huset bygd ?
HSt
   #3
 29 912     Lillestrøm kommune     0
Er det stor forskjell mellom trykk med og uten tapping så er det en restriksjon fra der rør der manometer står og ut mot nettet. Det er derfor vi trenger å vite trykk.

Den enkle testen er å tappe i hagekran og se effekten når du tapper på kjøkkenet, mye fall i vannmengde betyr mye trykkfall og en innsnevring et sted.
  (trådstarter)
   #4
 43     Øyer     0
Manometer fra jula var lurt. Får ta meg en dag og finne deler til å bygge overgang til utekran.

Det kommunale og"mitt" nett fra det kommunale er 4 år gammelt. Før den tid var det vann fra egen brønn. Det har vært like dårlig fra dag 1. Samt nabo har det samme problemet. Kommunen sier de må installere reduksjonsventil hos mange andre hvis de skal øke trykket opp til meg og nabo (vi ligger øverst). Så er primært er jeg ute etter å sjekke om kommunen leverer sine påkrevde 2bar. Merker (uten å måle) ingen forskjell om vi både dusjer og vasker opp samtidig. Så det kan vel kalles stabilt lavt.
   #5
 21 688     Akershus     0
Høres ut som et problem i gata mer enn hos deg.

2 bar tul bolig synes jeg er snaut. Med manometer kan du følge med over døgnet om trykket varierer. Det kan være 5 bar om natta og nede i elendig på dagen når «alle dusjer, vasker bil og vanner plenen.

Trykkreduksjonsventiler lenger ned vil hindre disse abonnentene i å tappe like mye.

Kommunen burde trolig sette inn en trykkøkningspumpe på et lavt sted med god tilgang på vann. Å sette en pumpe hos deg vil trolig hjelpe svært lite.

En mulighet er å montere en stor tank (gammel 300 l vvb). La denne piple full fra gata, og ev bruke trykkøkningspumpe fra tanken. Masse styr og plasskrevende.
Signatur
   #6
 1 568     0
Hei,
De fleste kommuner lover 2 bar fra der du er tilknyttet kommunens rør.
Et eget trykkøkingsanlegg, er nok løsningen hos deg.
Kjell : Kommunen hos TS har allerede en pumpe på plass, men kan ikke øke trykket mer før de andre abonnentene monterer red.ventil.
HSt
   #7
 29 912     Lillestrøm kommune     0
Vi mistet vann nesten hver dag kl 10-11 så var litt enklere for oss å klage, var krav om tilbakebetaling av vannavgift som var kilden til at det ble rettet, jeg fortalte personen at vi i 2 år hadde prøvd å få de til å
forstå at testene de gjorde ikke var representative. Uken etter kom pumpeleverandør og forhåpentligvis lærte dem å programmere dem rett for feilen forsvant.

etter at de har rettet så tror jeg vi har litt over 3Bar, 2 bar begynner å bli lavt trykk. De som ligger lavest får da godt over 8.5Bar … Rørlegger har ikke montert reduksjonsventil hos dem som han burde