162    6    0  

Badekar i gulvet

 12     Tromsø      0
Vi planlegger å pusse opp badet. Det er i første etasje, med krypkjeller under. Vi har derfor lekt med tanken om å bygge et badekar som er nedfelt i gulvet, med en form for rist over som gulv. Til vanlig kan vi da stå på rista når vi skal ta en rask dusj, men rulle/skyve bort rista når vi vil bade. Jeg ser for meg at vi må bygge en isolert boks i gulvet, med sluk i bunn. Og så sette et badekar oppi der. Hele gulvet skal ha fall mot "badekar hullet", og membran må gå helt til sluket i bunn.

Er det noen som har sett eller gjort lignende før, og har innspill til gode løsninger eller problemer? 

TSt
   #1
 7 926     0
Et av problemene er at en må ha sluk i dette nedfelte rommet og det blir vanskelig å kommet til for vedlikehold. Må kanskje lage større rom under bad gulvet og ha en dør inn til dette fra krypkjelleren.
  (trådstarter)
   #2
 12     Tromsø      0
Men hvor mye vedlikehold trenger egentlig et sluk? Hvor ofte renser folk sluket under badekaret sitt?

Hvis hullet i gulvet er lagd som et vanlig baderomsgulv, med membran, og sluket er det laveste punktet i hullet. Det må vel bygges som et mini-svømmebasseng, og må sikker ha ekstra forsterket membran i overgang gulv/hull, samt vegger og gulv i bassenget. Dette er vel neppe en pre-akseptert løsning i TEK-systemet, men det burde fylle alle krav til fall osv.

Badekaret er mest som en ekstra sikring, og for å få en komfortabel overflate. Badekaret i hullet kan fjernes relativt enkelt når vi må rense sluket.
   #3
 2 744     I huset mitt     0
Men hvor mye vedlikehold trenger egentlig et sluk?

Hehe, selv om de fleste ikke treng å rense sluket under et normalt badekar på årevis, så kan du nesten banne på at du må rense det sluket under nedsenka badekar oftere.Tongue

Kraner, armatur; hvordan blir det i forhold til å relativt enkeltå skulle fjerne badekaret?

Blir vel kanske passe tett rundt karet og brønnen, hvordan blir det med ev vann/fukt som blir liggende nedi brønnen under karet tro? Tørker det opp? (og skal det være 100 % tett, så er det vel ikke så lett å fjerne karet for vedlikehold......)
   #4
 20 223     Akershus     0
Hvordan blir det med såperester etc i denne gropa? En står på rista og dusjer. Noe vann og såpe treffer gulvet utenfor rist og kar. Vil dette sølet finne veien ned i karet som kan holdes rent, eller vil det finne veien ned gjennom en sprekk mellom badekar og gropa? Mao, vil veggene i gropa bli som dusjvegger som aldri blir rengjort?
Dersom en skal sikre at vannet går i badekarret, hvordan tette på en slik måte at karet kan løftes opp?
For meg ser det ut til at en bør finne badekar med klemring og satse på aldri å måtte ta ut karet igjen.
Signatur
HSt
   #5
 26 725     Lillestrøm kommune     0
Det er veldig stor forskjell på hva som holdes tilbake i forskjellige løsninger

Flere dusjkabinett holder nå tilbake det meste i sitt avløp mens gamle avløp kan slippe mye igjennom

   #6
 2 107     Sørlandet     0
Droppe hele badekaret og heller lage integrert badekar/svømmebasseng? Fin støping og mosaikkfliser eller mikrosement?