222    4    0  

Celeste skyvedør til dusjnisje

 3     Sandvika     0
Vurderer en slik pgs pris. Ser at det er andre tråder også, men jeg lurer på om det trengs en dusjkant under hvis gulvet har litt dårlig helling. Det renner under dusjforhenget, som vi bruker nå, og ut på gulvet. Bør jeg flise opp en kant?

HSt
   #1
 28 858     Lillestrøm kommune     0
På jobb lagde de garderobe med dusjvegg og kun fall i dusjsone, vannet flommer utover den flate delen utenfor dusjvegg ...
  (trådstarter)
   #2
 3     Sandvika     0
Hadde jeg valgt en dusjvegg som man kan svinger på med en gummelist ned mot gulvet, er jeg sikker på at jeg ville laget en kant på gulvet først. Men en skyvedør står inne i en ramme som festes i veggene i nisjen. Jeg tenker at det må holde å tette med silikon mot gulvet for å holde vannet inne i dusjnisjen.
   #3
 4 480     akershus     0
Regner med at du får tett nok dusjnisje med sokkel som følger med. Enten er det gummipakning som tetter eller beregnet for silikon. Vedrørende svingdører, har du rett nok fliskant i ytterkant av dusjsonen spiller det ingen rolle om det ikke er fall nok utenfor, ved bruk av svingdører vil gummileppa sørge for nok tetting.

Har selv svingdører fra Megaflis, tetter bra. Har en veldig rett og fin avslutning av dusjsone, med mosaikkfliser, kommer ikke en dråpe vann utenfor. Alt er avhengig av hvor rett og jevn avslutningen er. Er den særlig ujevn bør uansett en sokkel under skyvedør kunne tettes med silikon slik at vann ikke kommer ut, uansett fall. Fordelen med svingdører er at du kan sette de på gløtt slik at eventuelt lekkasjevann fra utenfor dusjsonen renner til sluk, hvis du kun har ett sluk på badet, det klarer du ikke med skyvedør.
  (trådstarter)
   #4
 3     Sandvika     0
Takk for utdypende svar. Du har nok rett, silikon i mitt tilfelle vil nok løse dette. Har dusjvegg med leppe på et annet bad. Funker veldig bra selvom jeg ser en glippe. Ikke noe problem. Tenker jeg kjøper og prøver. Det er ikke verre enn å ta den av og lage en kant av et materiale som jeg fliser rundt. Dog mye jobb hvis unødvendig.