146    2    0  

Dusjkabinett - hva er Mercedesen i markedet?

 533     0
Har et 22 år gammelt bad som brukes nokså hardt. Har dusj på flis, er nok membran der men usikker på hvor god den er. Er hjelpesluk i dusjsone som går til ordinært sluk som ligger under vask (se vedlagt bilde). Ser at det er litt sprekker i noen av fugene. For å sikre at badet kan benyttes i typ 5-10 år til vurderer jeg å gå til innkjøp av dusjkabinett. Har laget en tegning for å vise situasjonen. 

Beskrivelse av tegning. Det er to buede dører markert i oransje farge. Den ene er montert utenpå en boks/rørgate (kledd inn i fliser) som vist i tegning. Skal man ha dusjkabinett må man enten ha en løsning som er rektangulær i typ 68x90-100cm (vist i rød striplet tykk linje) eller så må man ha kabinett i typ 80x80 (kanskje muligens også 90x90cm) markert i tynnere rød linje (denne vil i så fall gjøre at man får tomrom på 68xca.20cm bak kabinettet grunnet rørgaten). 

Et par spørsmål;

1. Er det klokt av meg å investere i dusjkabinett for å minske risiko for vannlekkasjer på et ettervært godt voksent bad? Eller vil hyppig rensing av sluk og evnt vedlikehold av fuger være godt nok (snakker på generelt grunnlag, kommer an på kvaliteten på membran osv selvsagt).

2) Finnes det kabinetter som er så smale som max 68cm eller som kan spesialbestilles? (ja, jeg mener det er nok plass for å dusje seg hvis det er rektangulært). 

3) Hvis man skal kjøpe dusjkabinett, hvilke merker/modeller er spesielt gode? Tenker spesielt på enkel rengjøring (veldig viktig) samt generell kvalitet som viktigste argumenter. Jeg skrev Mercedes i tittelen men kanskje vel så bra med en lettvaskelig Toyotakvalitet :-) 


Takk for alle tips! 

Dusjkabinett - hva er Mercedesen i markedet? - dusj2.jpg - kjakan2005

HSt
   #1
 36,742     Lillestrøm kommune     0
Kabinett 90x90 med hjørneinngang er bra, 80x80 er trangt

Noe under dette i dimensjon går ikke bra en får heller ikke kvalitet hvis en finner noe som er mindre.

Showrama er vel en av de beste, fås på tilbud av og til.
   #2
 4,735     Sørlandet     0
Tror jeg hadde finmålt om ikke showerama 70x90 sklir inn her. Betviler ikke målet ditt men tviler på 70x90 er det i virkeligheten.

Er ikke så veldig romslig men siden det er 90 den ene veien så oppleves det ikke direkte trangt. Men klart: er jo mer digg i ett 100x100😎