106    7    0  

Dusjkabinett - rør/tilkobling

 3     0
Ønsker å sette inn et dusjkabinett, men lurer på hvordan det blir penest mulig da armaturet/rørutgangen på badet egentlig er tilpasset badekarhøyde, og er på sidevegg. Dusjkabinettet har rørtilkobling i hjørnet:

https://www.megaflis.no/bad/dusj-og-badekar/dusjkabinett/celeste-primero-dusjkabinett-90x90x205-cm-msikkerhetsfolie-sort?gclid=Cj0KCQjwj7CZBhDHARIsAPPWv3cVg_41H89KBoiSa8eyPk3cz2Nuu4gX6QjT2tqhGr3r5zMB11mmeo0aAovpEALw_wcB

Blir jo ikke pent å ha synlige rør dratt bort til hjørnet.. Noen gode tips? 
Dusjkabinett - rør/tilkobling - IMG_20220922_115712.jpg - Emag

   #1
 663     Rogaland     0
Dra slanger opp og smell på en folie film på baksiden av den glassveggen, hva skal man se støvet bak kabinettet etter egentlig.

Badegulvet ditt mangler jo alt av fuging? Har du dusjet på dette....
Signatur
TSt
   #2
 12 362     0
En flytter ikke uttaket med kobler til slangene istedenfor blandebatteri med slange slik som beskrevet over. Men en må som minimum gå over fugingen på hele gulvet, det mangler fuger også utenfor dusjen.
   #3
 5 268     Akershus     0
Fuging er så 2021 Laughing Her må jo være brukt fugemiddel uten sement eller annet bindemiddel? Fuger er uansett ikke spesielt vanntettende, så når TS attpåtil skal sette inn kabinett, er det mindre viktig enn tidligere, da det ikke vil samle seg vann mellom flisene som drøyer opptørking. Rent estetisk og rengjøringsmessig er en annen ting.

Støv bak kabinett er ikke problem hos meg der jeg har klart glass, i tillegg vil et kabinett med fleksible koblinger kunne trekkes ut for eventuell rengjøring. En stripe folie, eventuelt nedre delen av kabinettet for å skjule slangene bør være innafor, hvis TS ikke ønsker å dekke til flisene totalt.
  (trådstarter)
   #4
 3     0
Takk for svar. Badet er gammelt og bør fikses (ja, fugene er manglende), men vi har nettopp kjøpt og har ikke råd til å renovere - derfor dusjkabinett. Er ikke handy, så får ikke til å fikse fuger selv. Får håpe det holder noen år til med kabinett 🤞
  (trådstarter)
   #5
 3     0
(det foreligger for øvrig nylig takstrapport og ingen tegn til fukt eller forhøyede fuktnivåer i rom under (kjeller) eller tilstøtende)
TSt
   #6
 12 362     0
Bra da virker det som om membranen er OK. Men pirke forsiktig opp alt som er løst og fuge flisene på nytt koster jo ikke mye så dette bør absolutt gjøres. Dette er bare noen hundrelapper og en gjør det lett selv. Hva ligger flisene på ? Er underlaget ikke stivt nok ? Tenker bare på mulige årsaker til at det ser ut som det gjør fordi dette er veldig uvanlig. Skulle tro de har glemt å fuge totalt og at det lille lyse vi ser bare er lim i bunn av fugene.
   #7
 3 058     Sørlandet     0
Blir ikke så stygt. Selv om mitt bad hadde hatt godt av ett par dekkskiver da.

Ville ha kostet på meg en sekk fugemasse ja. Også kan du prøve det og om ikke det blir hundre prosent så kostet det 3-4 hundrelapper og bedre enn det som var

Dusjkabinett - rør/tilkobling - 8AE0CB84-AC47-4543-9910-DC4958C6337F.jpeg - Emag