111    4    0  

Dusjsluk og fukt

Ei9
 2     0
Hei.
Jeg tok over en leilighet i oktober og har hatt litt problelmer med fukt i ettertid. Har ligget på 50-65% luftfugtighet i flere timer etter dusing.
Sjekket idag dusjsluket og her ser jeg sement som sklir ut i sluket. 
Det jeg lurer på er om dette kan trekke fukt innunder flisene og bidra til høy luftfuktighet på badet? 

Dusjsluk og fukt - 20190110_185017.jpg - Ei9

Dusjsluk og fukt - 20190110_185147.jpg - Ei9

   #1
 456     Landsdekkende     0
Hei Ei9.

Det som stikker ut under slukristen er bare flislim som risten er festet med, så det er nok ikke det. Du kan se mansjetten stikke ut under klemringen.
Hvordan er ventilasjonen i rommet?
Signatur
Ei9
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei MegaFlis og takk for svar!
Okay, hvis det er flislim så bør vel det være greit.
Edit: Når jeg tar på det som stikker ut kjennes det litt ut som sement, men kanskje fliselimet ligner på det? (Er ikke så veldig kjent med det)

Ventilasjonen i rommet er nok ikke av det beste. Får montert en baderomsvifte på onsdagen som forhåpentligvis skal hjelpe litt på fuktutfordringene. Glippet uunder baderomsdøra er litt over 1 cm så det bør være greit med lufttilførsel der. Tenker også å sette inn et dusjkabinett for å føre vannet direktet ned i sluket, slik at det ikke blir liggende på flisene.
Har du/dere noen andre gode tips?
   #3
 456     Landsdekkende     0
Flislim er sementbasert stort sett, så kan minne litt om typ avrettingsmasse e.l. Satse på at det blir bedre når baderomsviften får stått å gått litt. Du kan med fordel sette inn en luftutfukter som vil hjelpe mye.

Vi har en god del dusjkabinetter du kan se på. Har du noen begrensningen ift plass? Legg gjerne ved bilde av badet, og hva takhøyden er.
Signatur
   #4
 1 231     Bergen     0
Luftfuktigheten din, i den grad 50-65 er et problem, har kun noe med ventilasjon å gjøre, og er uavhengig av om ønsker dusjkabinett. Bad bør alltid ventileres, og du bør kanskje ha baderomsvifta gående kontinuerlig for generell ventilasjon av leiligheten din, og hold ventiler over vinduene åpne.

Siden det er vinter, høres 50-65 mest ut som om du har lite ventilasjon, og det er kanskje høyt i resten av leiligheten. Om sommeren kunne det godt vært helt normalt.