508    17    0  

Plassbygd dusj / Dusjvegg - Hvordan?

 18     0
Er i ferd med å bygge nytt bad, og skal ha en plassbygd dusj på ca 1.5m x 2,2m. Badet bygges opp med rupanel, våtromsplater (tetti), membran og flis. 
Tenkte å bygge dusjvegger i treverk og kle de med våtromsplater og membran, samtidig som jeg legger våtromsplater på badet, men det er kanskje ikke så lurt? Det blir mange flere hjørner og skjøter som må være tette dersom jeg gjør det på denne måten. Bør jeg ferdigstille yttervegger først med membran, deretter lime opp en lettvegg ? Hvordan ville dere gjort dette? Tips motas med takk, også tips til material for vegg. Har sett flere reklamevideoer for diverse våtromsplater der slike vegger bygges utelukkende av våtromsplater. Jeg er skeptisk til å ha en skillevegg utelukkende av plater, ser for meg at denne ikke blir solid nok. (3m takhøyde)

HSt
   #1
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Ja, det er mye lurere å sette opp flisvegg og så bruke enten glass (Herdet laminert) eller Litex e.l som limes på vegg/gulv og så flislegges.

Dimensjon vil avhenge av utforming
  (trådstarter)
   #2
 18     0
Takk for svar. Da bør jeg altså gå for å ferdigstille alle yttervegger først, deretter bygge dusjen. Dusjveggene skal flislegges, med en. 90x200 glassdør i. Takhøyden er 3 meter, men veggene skal ikke gå helt i taket. Som sagt så ser jeg for meg at veggen ikke vil bli solid nok bare ved å lime opp en våtromplate uten at denne er forankret stendere, men du mener at dette ikke er noe problem?
HSt
   #3
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Det gjør ting vanskeligere at du ikke skal ha vegg opp til tak, jeg vil tro du bør ha en pinne (forkrommet rør e.l) opp til tak. Lurer på om det var bruker Aktiv som satte inn dusjdør, du må trolig ha et syrefast beslag ved hengsel feste.

En bekjent rev ett år gammelt bad med slik nisje nå var utførende her trolig sløv, men som du skriver det er veldig mange hjørner hvis du bygger i tre. Så du må gjøre en nøyaktig jobb i så fall
   #5
 1 310     0
Hei,
Hvorfor ikke bruke glass ? Det er jo stilrent og moderne. Har bygget flere slike bad, og vi bruker en glassmester til å lage dette på mål.
HSt
   #6
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Enig her, jeg var på en boligmesse for noen år siden der var det en som hadde spesialisert seg på å levere dusj halvfabrikata i glass. Så bør en bare tenke litt hvordan dette monteres mest mulig uten silikonfuger. Nå husker jeg ikke firmanavn ...

HSt
   #8
 26 358     Lillestrøm kommune     0
De hadde mange farger mener å huske at det var mye rødt glass i utstillingen de hadde med seg.
   #9
 3 465     OSLO     0
ville laget badet ferdig først. også lagd denne dusjveggen av tetti/litexplater. feks lime 2stk 50mm sammen, slik at du får en vegg på 100mm, + flis. det burde bli stabilt, og du får god lim overflate mot gulv og den ene veggen.

kan jo sette på et støtte-beslag, fra dusjvegg til veggen, over dusj døra. det vil man jo ikke tenke over?
Plassbygd dusj / Dusjvegg - Hvordan? - dusjvegg bb.png - alt_er_mulig
   #10
 874     0
Ingen erfaring på området, så blir et lite skudd fra hofta. Men mange murer jo opp en dusjvegg med glasstein. Kan ikke dette gjøres med f.eks lecablokker eller andre egnede steiner som kan mures? Da får du jo en solid vegg, og ingenting som råtner.