158    7    0  

Problem med dusjen

 3     0
Hei jeg har kjøpt boligen og har brukt dusjen kun 2 ganger siden vi flyttet inn. Nå plutselig når jeg skulle dusje har det skjedd noe med varmt vann. Det kommer kun kaldt vann og når jeg prøver å justere til varmere vann så faller trykket på vann og kommer nesten ikke noe vann. Hva som kan være problemet? 
Jeg har lest litt på internett at det kan vare blandebatteriet. Og hvis det er det må man bestille ny eller er det mulighet å ordne det?

I resten av husset er det varmt vann

   #1
 20 530     Akershus     0
Avhengig av type batteri og hvor handy du er. Renset en eldre Oramix, den ble ok etterpå. Det er et enkelt trykkstyrt batteri. Termostatbatterier med vokspatroner kan være vanskeligere, eks Grohe.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 3     0
Jeg har fådt ut blandebateriet og lagt opp i ediken fordi jeg har fådt tips om at denne kan vare tett siden det kommer kaldt vann. Ser om det fungere først før man tar tlfn til rørleger Smile
   #7
 2 793     I huset mitt     0
Skjønner ikke hva jeg ser på bildet, så forslag får bli generelle.

Hovedsjekk; det er selvsagt varmtvann i krana på det samme badet som denne dusjen er plassert?

Usikker på hvor mye eddik egentlig hjelper her fordi det er ikke sikkert den kommer frem til der problemet er om det er tett. (og jeg er ikke imponert over hvor bra eddik egentlig skal fixe noe som helst....)

Er vel sil/filter på både varmtvann og kaldtvann inn til armatur vil jeg tro. Hvordan ser silene ut?

Hvis dette er kina-armatur (aka kopi av noe annet) som Mestertomas henviser til, så kan man leite på nett etter bilder av originalen og den veien finne en manual som sier noe om justering/vedlikehold/service. (ev finne den på nettsidene til de som selger armaturet om den kan oppdrives)


   #8
 444     0
Jeg renset nylig to stykk Oramix dusjbatterier. Demonterte trykksylinderen og la denne i eddik i 30 minutter. Smurte opp på nytt med fett og monterte opp igjen. Det ene batteriet leverte kun kaldt vann, det andre hadde "heng". Begge batteriene ble som nye.
Men det er nærmest umulig å se hva du har for noe, ut fra bildene.