14,057    8    3  

Elendig resultat med Baron vannbasert terrassebeis!

 158     Kongsberg     1
Hei!
I løpet av den eneste perioden uten regn sent i fjor sommer beiset jeg terrassegulvet (halvparten lagt tidlig på våren, resten året før). Etter anbefaling fra den lokale Fargerike butikken på Kongsberg kjøpte vi Baron vannbasert terrassebeis.

På Fargerike fikk vi også beskjed om å vaske gulvet grundig med et spesialmiddel de solgte, for deretter å la det tørke noen dager.
Jeg mener at vi fulgte anvisningene for vask og påføring av beis til punkt og prikke. Likevel ble resultatet forferdelig. I løpet av vinteren har deler av beisen flakket av der hvor det har vært vått.

Når vi kjøpte en beis så regnet vi med at den ville være i hvert fall litt transparent. Nå ser de delene av gulvet som er helt under tak ut som om de er malt. Kan ikke huske å ha sett noe om "dekkbeis" på spannet. Stor skuffelse!!!

Spørsmålet mitt er: Finnes det en ikke alt for arbeidskrevende måte å bli kvitt resten av denne hersens beisen?

Hvis det er mulig å bli kvitt all beisen - finnes det da et transparent alternativ som er like holdbart som vannbasert beis og som ikkedanner stadig tykkere lag ved påføring av nye strøk? Vi har brukt en lys grå "strå-aktig" farge og ønsker oss noe tilsvarende i en ny beis.

MVH

SyrinxGC

HSt
   #1
 36,650     Lillestrøm kommune     0
Terrassebeis skal påføres uten synelig film (i allefall Jotun spesifiserer dette) det står vel noe slikt som tørkes av til slutt hvis det ikke alt har sugd inn.

Det betyr at behandlingsintervallene blir kortere enn normalt veggbeis, men utseende og holdbarheten blir noe helt annet enn treolje (som ikke fungerer i Norsk klima etter min oppfatning).

Mulig oppskriften dere har fått derfor er feil, men kjenner ikke produktet deres så vet ikke (kan jo være at produktet er feil også).

Ser noen beskriver at terasserens også tar beis, kanskje det fungerer siden det virker som deres behandling er blitt en løs hinne som nå flasser av.

Terassebeis er visst drøy i bruk så jeg ville valgt en annerkjent produsent for neste runde.
   #2
 330     0
Enig med HSt - all terrassebeisen skal trekke inn i treverket, ingenting skal ligge igjen og danne film på overflaten.
Hvis det flasser, må det være lagt på i alt for tykt lag - fins jo ikke noe som kan flasse av hvis det er riktig utført.
Å legge på flere lag oppå nå vil jo bare gjøre problemet ditt enda større!
   #3
 161     0
Vask med kraftvask og bruk skrubb for å fjerne den gamle beisen. Når det gjelder maling ol holder jeg meg til kjente merker, tror det lønner seg på sikt. Når det er sagt er nok problemet her noe annet. Viktig å legge strøkene vått-i-vått og tørke av det overflødige som ikke trekker inn. Påfør max 2-3 bord av gangen.
  (trådstarter)
   #4
 158     Kongsberg     0
Takk for utfyllende svar!
Kommer fra Fargerike nå. Jeg tok med foto av elendigheten.

Første kommentar i butikken var: Du er ikke den første som har hatt dette problemet på Østlandet i fjor og året før. Det har hatt haugevis med reklamasjoner - uavhengig av beisprodusent. Ved befaring har det vist seg at det pga. av all nedbøren disse to somrene ikke har vært tørt nok underlag. Beisen har ikke klart å trekke inn i treverket. Selv tre dagers tørketid etter vask har ikke vært tilstrekkelig pga. av de spesielle værforholdene.

Jeg fikk med meg 5 liter Baron terrasserens (skulle være sterkere enn kraftvask) og beskjed om å bruke den i høy konsentrasjon og la den trekke godt inn før jeg satte igang med å skrubbe.  jeg måtte likevel være forberedt på å bruke endel sandpapir også.

Jeg så fargeprøvene i butikken - og der så jo beisen min ut som beis - ikke som maling.

Etter de siste par ukers finvær burde jo gulvet vært tørt nå hvis det ikke hadde regnet i natt  :(

Er vel bare bare å smøre seg med tålmodighet. Det trenger i hvert fall ikke være tørt for å vaske  ;D

SyrinxGC
   #5
 5,188     Østlandet     0
Fordelen med beis kontra treolje er at det blir mye mindre vedlikehold, påstås det.  ;D
Jeg tror jeg fortsetter med treolja litt til gitt. Tar meg 15-20 minutter å rulle på en gang i året, og den flasser ikke.

Du burde startet dette prosjektet litt tidligere på sommeren, nå er det meldt ettermiddagsbyger hver dag fremover.  Kanskje like greit å vente et år til så flasser den andre halvparten vekk av seg selv.  Wink
Signatur
   #6
 5,188     Østlandet     1

Første kommentar i butikken var: Du er ikke den første som har hatt dette problemet på Østlandet i fjor og året før. Det har hatt haugevis med reklamasjoner - uavhengig av beisprodusent. Ved befaring har det vist seg at det pga. av all nedbøren disse to somrene ikke har vært tørt nok underlag.
...og året før der, og året før der, osv...
Det er 60 år siden forrige gang vi så bra sommer som i år, så hvis terrassen skal behandles med vannbasert terrassebeis kan det hende barnebarna dine må gjøre jobben.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 158     Kongsberg     0
Hehe. Min erfaring også. Blir i hvertfall oljebeis og ikke vannbasert beis ved neste forsøk.

Har endel spørsmål om saken som jeg har lagt i en ny tråd:

http://www.byggebolig.no/eksterior-tak-ytterkledning-og-maling-%28ute%29/fuktmaling-i-impregnert-treverk-og-maks-fukt-for-beising/msg535097/#msg535097

Takk til alle som har tatt seg tid til å svare!

Stein Arne

  (trådstarter)
   #8
 158     Kongsberg     1
En liten kommentar til til problemene mine med Baron vannbasert terrassebeis.

Flügger sendte en kar for å se på terrassen min.
Ser ut til at Fargerike har gitt meg mangelfull og tildels feil informasjon om påføring av beisen.

For det første ble det sagt at det var tilstrekkelig å trekke av overskytende beis med den låsbare rullen. Resultatet av dette ble at overflaten så malt ut. Det ble en heldekkende film på overflaten.

Det ble sagt at jeg burde la beisen trekke opp til 10 minutter før jeg tørket av overflaten. Dette var alt for lenge. Flekkvis var da overflaten helt tørr. Det ble umulig å få jevn overflate.  Det burde i minste fall vært sagt at ventetiden var avhengig av hvor tørt gulvet var. Ved nytt forsøk nylig måtte jeg begynne å tørke av nesten umiddelbart - alternativ måtte jeg stadig rulle over beisen for å holde den fuktig til jeg hadde ventet i oppgitt ventetid.

Det ble ikke opplyst at man ved første gangs beising på tørt gulv så bør beisen tynnes med 10-15% vann! 

Ingen av opplysningene ovenfor ville hjulpet mot fukten i gulvet i fjor høst. Hadde jeg brukt noe annet å tørke vekk overskuddsbeis enn rullen så ville jeg imidlertid fåt en enklere jobb da jeg skulle vaske vekk all beisen i sommer.

Til slutt vil jeg bare si at det er mulig at det blir lengre intervaller på bedlikehold med vannbasert beis enn andre produkter. Det er imidlertid veldig mye mer arbeid å påføre beisen i og med at alt overskudd må tørkes bort. Det er også noe forbasket griseri.
Jeg vil anta at jeg kommer til å bruke mye mindre arbeidstid totalt på å bruke et oljebasert produkt hvert år eller annethvert år enn å rense gulvet og legge på ny vannbasert beis hvert fjerde år - men for all del - jeg er ingen spesialist!