104    6    0  

Behandle 1 og 2 år gammel platting og veranda

 15     0
Uerfaren som jeg er så har jeg noen spm.. igjen. 

1. Ene plattingen og verandaen har stått ubehandlet i 2 år, har grånet. Siste plattingen har stått ubehandlet i 1 år og er også litt grå. Vil det holde å vaske med kraftvask og terassevasker for å få god heft? 

2. Veranda ligger i 2 etg. Kraftvask vil vel matte ned allerede eksisterende beis på husveggen samt kunne skade vindusoverflater i 1 etg? Finnes det noe annet alternativ?

Alt er impregnert treverk. 

3. Hva gjør dere i kriker og kroker der terassevaskeren ikke kommer til?

På forhånd takk Smile

TSt
   #1
 12 089     0
En trenger ikke spyle overalt med kraftvask. Dusj på med pumpekanne, skrubb med kost (F.eks. Jordan kost med stiv bust) og spyl av med hageslangen. Da bør en ikke trenge å ta hele veggen og vinduene. Men ville dekket vinduer med en plast for sikkerhets skyld og så tar en den bort etterpå og spyler over for sikkerhets skyld hvis en er i tvil om det har kommet noe på.
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Men man må ikke ned forbi det grå treverket før en behandler?
Mener du at en ikke trenger kraftvask på hele lengden av terassebordene? Veggene skal ikke vaskes. Men tenker at det vil renne nedover vegg og vinduer i 1 etg også.
TSt
   #3
 12 089     0
Kraftvask kommer aldri til å vaske bort grått treverk det er der for alltid. Enda hefftigere midler som terasserens etc vil kanskje ta det evt så er det terassevaskeren din som "sliper" det bort. Derfor bør en aldri vente så lenge med å behandle men det er en helt annen sak.

Med forsiktighet vil en kunne vaske mye uten at de kommer på vegg / vindu men dra opp en tynn plast og fest på veggen og vær ekstra forsiktig innerst.

Sopp og algedreper sprayes evt på og tørker opp på overflaten. Dette kan dryppe igjennom men vil i allefall ikke renne på vegger. Så kraftig vasking som fjerner ting evt uten såpe og så sopp og algemiddel er mulig et alternativ. Men husk at det må tørke på nytt siden begge deler fukter materialene.
jaf
   #4
 5 803     tromsø     0
Jotun trassebeis med farge Strå ser ganske bra ut på en slitt overflate. (lys grønn farge) Nesten uansett hvordan underlaget er. Slip ned litt overfladisk og beis en tørr uke.

Her har terasse rens ødelagt en skyve dør. Terasse rens har etsett glass i etasjen under. Egentlig vil litt lett sliping være godt nok. Terasse rens kan ikke få fram det friske tre verke. Eventuelt slipe alt, men det er for mye arbeid ?
HSt
   #5
 31 913     Lillestrøm kommune     0
Få vekk alt som kan begynne å gro er viktig derfor vask og sopp/algedreper er viktig. I gamledager var maling røffere mot slikt nå er det viktigste i stor grad grunnarbeidet. Dvs mekanisk bearbeiding smører ting ut over, får ikke alle rester bort 
  (trådstarter)
   #6
 15     0
Takk for mange utfyllende gode svar. Planen var å ta alt i fjor. Men da vi endte opp med å måtte male hele huset selv (skulle egentlig ha maler), og været sviktet så da ble det ikke tid til plattingene.

Om det er viktig å slipe ned forbi det grå så gjør vi heller det en å behandle på nytt neste år Wink


Har notert meg at det er viktig å bruker sopp og algedreper uansett. Enten i kraftvasken eller separat.