130    4    1  

Behandle gammelt galv. bølgeblikktak

 284     Sørlandet     0
En overflatisk befaring fra marknivå av et bølgeblikktak anno 1970 (til et landbruksbygg) tilsa at det var veldig rustent, og sikkert i behov av utskifting.
 Men jeg tok en tur opp på taket i kveld og fant at selv om rusten dekker hele den synlige overflaten så er det ikke dypt og blikken har fortsatt en tykkelse på ~1mm; det er god spenst i det; underflaten på taket ser friskt ut, bærlekt og takpapp ser greit ut.  

Der er et begrenset område som vært i konstant kontakt med greinene på et tre, der rusten går mer på dybden. Der ser jeg for meg at plater + evt. bæring må skiftes ut. I tillegg bør nok alle platespikene som stikker opp slås inn til platen igjen, med noe guff ala tec7 som pakning/lim. 

Men i øvrig så tenker jeg taket godt kan stå 10-15 år til før platene skiftes ut. Er det noen som i denne samband kjenner til en behandlingsmåte/maling etc som ikke er alt for arbeidskrevende? (Jeg orker eks. ikke børste hele taket med stålbørst). Finish på taket er ikke viktig. 

   #1
 5 111     Sørnorge     0
Kanskje man kan gjøre noe tilsvarende understells-/rustbehandling av bil? Kanskje du kan sandblåse og sprøyte noe på?
Vi har et stålplatetak på et uthus jeg tror fadern la i 1976ish. Det har en slags lakk på seg, uten at jeg aner hva det er. Vi har vært påpasselige at greiner ikke skal komme borti. Dette taket har fortsatt ingen rust.
  (trådstarter)
   #3
 284     Sørlandet     0
Sandblåsing hadde sikkert gitt et bra resultat, men kombinasjonen av høyde, støv, bråk, tungt utstyr og elektrisitet
gjør at der er litt mange risikofaktorer for min smak Smile.

Har brukt biltema rusteter på begrensede overflater av andre rustne ting og det skal etter utsagn iaf omdanne rust og gi primer til å kunne male. Det er dessverre brukt altfor nær i tid for å kunne vurdere hvor lang tid det tar inntil rusten er tilbake (hvilket jeg antar vil skje).

Får maling til dette som faktisk holder godt.


Kanskje det finnes tilsvarende produkt/mer proff for større overflater, vet ikke om det er slik produkt du refererer til?
Skal også ta og høre med en faghandel når jeg får tid, men syns det altid er greit å hente inn info fra flere kilder.

OH
   #4
 281     1
Husker ikke navnet på produktet vi brukte.
Ble brukt på et gammelt blikktak på et hus/hytte vi har.
Holder langt bedre enn forventet, ikke noe sliping eller noe sånt før maling.
Har holdt langt over 10år.