2 701    3    0  

Behandling av kledning

 6     0
Hva skal jeg bruke? Har ubehandlet kledning. Grunning?(dyr kinesisk olje) eller kan man bruke noe annet? Hva gjør dere??

   #1
 22 352     Akershus     0
Skal du male med noe spesielt?

Jeg bruker vanligvis Vizir (olje) og vanlig Drygolin. Jeg er meget skeptisk til "vannbaserte" produkter pga dårlig erfaring.
   #2
 351     0
Husk å vaske kledningen godt før du setter igang. Så går du til innkjøp av Visir grunning. Grunner huset 1strøk. Så velger du maling/beis. Da har du 2 valg. Kjøpe tradisjonell maling/beis (drygolin) til ca 700kr 10litern. Som da har en malingsintervall på ca 6år. Eller visst du er lat, som meg, gå for drygolin extrem, prisen er dobbel, men malingsintervallet dobles også, så da er det ca 12år til neste gang du trenger å male. Så over tid blir kostnaden akkurat den samme.

Eneste er at noen mørke farger falmer fortere enn andre uansett hvilken maling du velger, så med en dyp rød farge f.eks kan malingsintervallet i øst med mye sol være 4 og 8år istedet for 6-12. Mens her i vest som det stort sett regner og er overskyet falmer ikke disse fargene så fort og man kan likeledes kanskje nyte dem i sin fulle intervall Wink
   #3
 22 352     Akershus     0
Endeved bør grunnes til den ikke suger mer. Ett strøk er for lite der.