43 119    9    7  

Beslag på pipe over tak og pipehatt.

 6     2

I vår husleveranse leveres det ferdig montert pipe. Den leveres ikke ferdig pusset over/under tak. Type leca/icopalpipe.

Må denne pusses før den beslås med beslag over tak?

Hvordan monteres beslag på pipe over tak?
Er dette noe vi kan gjøre selv? Kan vi få snekekrne til å gjøre dette, eller må vi ringe blikkenslager?

Er det dyrt? Hva kan noe slikt koste?
   #1
 120     Revetal     2
Heisann. Har akkurat gjort det samme selv. Hvis du skal ha heldekkende pipebeslag, er det ikke nødvendig å pusse pipa over taket. Prisen blikkenslageren tok var ca 4500,- ink jobb og moms og hele pakka. Han kom å tok mål, lagde hele beslaget og satte det på  for meg.

Hva slags type pipe har du? Isolert, ventilert? Sørg ihvertfall for å få riktig beslag av blikkenslager. Jeg fikk feil, til ei ventilert pipe, og fikk et kondensproblem jeg brukte nærmere en mnd på å finne ut av. På ventilerte piper skal det stå en spesiell pipehatt. Dette så ikke blikkenslager når han var å tok mål. Jeg tenkte at ei pipe er ei pipe og var ikke klar over de forskjellige typene før jeg fikk dette problemet og måtte sette meg inn i pipefaget ;)Signatur
   #2
 473     Sola     0
Vi betalte 3500 pluss moms for heldekkende pipebeslag for to-løps pipe ferdig montert.

To pipehatter ferdig montert kom på 2.000 pluss moms
   #3
 269     0
3500-4500,for pipebeslag.er det dere bor ?Her i Sarpsborg som jeg bor,ligger en god gammeldags pipe med syrefast topp/m bue på 6000.-
Et tips til alle dere her inne er og iprignere pipa føre beslag blir montert.Varme og kulde blir kondens.Og da trekker pipa vann bak beslagene.Dette gjelder egentlig alle typer beslag.Vet hva jeg snakker om,jobbet som blikkenslager i 6 år..
   #4
 120     Revetal     0

Da vet du forhåpentligvis forskjell på de forskjellige typer piper også?
Det gjorde ikke min blikkenslager, og ga meg pipehatt for isolert pipe, ikke ventilasjonspipe.
Dvs, at han hadde tettet igjen ventilasjonskanalen med en blikkplate, dette førte til kondens. Har ikke gjort noe annet med pipa jeg.
Signatur
   #5
 2     1
Hvis pipa skal pusses, er det lurt å få montert beslaget før pipa pusses.
Skal hele pipa kles inn med beslag, behøver den ikke å pusses.
For å unngå kondens mellom pipe og heldekkende beslag, bruker jeg å lage beslaget så stort at det blir plass til 5cm isolasjon mellom pipa og beslaget.
Beslag på pipe over tak og pipehatt. - Heldekk-rød-Decra-1.jpg - Blikkenslageren
   #6
 826     vestfold     2
Hva er egentlig forskjellen på pipebeslaget til ventilert/vanlig pipe. Kan du legge ut bilde
som viser det..?
   #7
 2     0
Det er i toppbeslaget forskjellen ligger. Jeg bruker da mellomlegg som sørger for at toppbeslaget ikke ligger helt nedpå pipas øverste kant. I tillegg lager jeg luftespalter i toppbeslagets innknekk. Den knekken som går inn mot selve pipebeslaget. Jeg har ikke noe bilde som det vises på, og det er ikke så lett å se forskjell heller.

   #8
 92     0
Hei. Jeg har fått montert en bue slik som er avbildet i tråden her. Jeg begynner å lure på om det kan være feil ettersom jeg har ventilert pipe. Jeg ser andre har brukt en spesiell pipehatt. Kan blikkenslageren ha gjort feil?