304    5    0  

Dårlig trekk i pipe

 9     0
Hei,

Når vi fyrer i peisen(grønn på tegning) så er det vanskelig å få trekk i pipen, vi får ofte all røyk inn igjen i leiligheten.
Åpner vi vinduer og dører så får vi det til, men lukker vi disse igjen før det er god fyr i peisen vil all røyken igjen gå inn i leiligheten.
Leiligheten går over 3 etasjer, pipen går ut av taket i 2. etasje (Rød i tegning).

Jeg antar at problemet her er 2 ting:
1. Pipen er veldig kort
2. Toppen av pipen er lavere enn leiligheten.

Er det riktig antagelse?
Det blir for kostbart å bygge høyere pipe.
Vil pipevifte være en løsning? Vil det gå med en uten motor eller bør den ha dette.
Overkommelig å montere selv?

Dårlig trekk i pipe - pipe.png - eivberDårlig trekk i pipe - IMG_3101.jpg - eivber


HSt
   #1
 36,576     Lillestrøm kommune     0
Du beskriver ikke slags ventilasjon det er i huset dette er viktig å vite. Balansert ventilasjon då mangler du tilluft til ovnen

Er det ikke balansert ventilasjon så har du alikevel skorstein effekt inne jeg vil tippe luften alltid går ut ventiler i øvre etasje i så fall
  (trådstarter)
   #2
 9     0
Dette er bygget i 1986 og har en sentral avtrekksvifte som drar ut luft fra kjøkken, bad og vaskerom.
Denne går normalt ikke og blir bare slått på ved matlaging og dusjing.
Ellers er det naturlig ventilasjon via luker i vinduer og noen ventilasjonsluker i yttervegger.
   #3
 4,616     Sørlandet     0
Er nok for mye naturlig selvtrekk i boligen da.

En lengre pipe kunne ha hjulpet. Men det er jo litt vanskelig å få til. Pipevifte er en løsning men kan ofte føre til litt mye trekk.

Kan du få til tilluftsrør til ovnen?
   #4
 6     0
Bør ikke være så vanskelig og fikse bedre trekk i den pipa. Pipehatten på bildet egner seg ikke til vedfyring. Tror det er laget for oljefyring. Jeg ville tatt av pipehatt og beslag for å legge på 2-3pipe-elementer. Så ville jeg fått en blikkenslager til å lage et beslag som passer inni det gamle pipebeslaget som en krave nederst på pipa dvs et teleskopbeslag. Pipehatten ser ut som en tunell.
   #5
 5,432     Akershus     0
Det kan da ikke koste mye å bygge på denne pipen noen elemementer. Tror neppe du trenger melde det engang, det er jo en ferdig meldt pipe uten høydeanvisning og du foretar jo ingen rehabilitering, som normalt er meldepliktig. 3-4 lecaelementer hadde antagelig gjort susen og monteringsanvisning finnes på Lecas sider. En enkel forlengelse av beslaget etterpå, så er du klar med bedre trekk. En utbedring av lufteluker vil nok også gi bedring, virker som det er litt dårlig med tilluft.

Pipehatten er standard pipehatt fra Leca, som var helt vanlig å montere på piper fra 70 årene og oppover, lite trolig at denne kan være problematisk, har en slik selv. At andre pipehatter kan være mer egnet kan jeg ikke si noe om, mulig du får noe bedre trekk med en som snur seg med vindens retning, skal ikke sammenligne med enkelte politikere her, men nøye meg med å si at enkelte virker å leve et liv i tåke.... noe vel ikke pipa gjør.

Ser mange bruker slik selvsnuende pipehatt som denne:

https://www.pipehatt.com/products/dragon-selvjusterende-pipehatt-150mm?gclid=Cj0KCQjwyOuYBhCGARIsAIdGQROrJ0CgzfN0-wJ4tsfoVmxBSAAqfGClT0LPNy4HUzJZSv2IN8c10zMaAlwBEALw_wcB