5 143    4    1  

Dykkertspiker eller krampe

 1     0
Snakket med en snekker i forhold til feste av Tak s plater. På pakken står det at man kan bruke spiker eller kramper. Snekkeren mente platene ikke vil sitte med spiker. Stemmer dette?

@ra
   #1
 48     0
Om du skal bruke spiker så må det være sånne med flat bred hode. Tak-ess er jo laget av spon, og vanlig spiker vil nok ikke holde det godt nok.

Jeg brukte kamper og det sitter veldig bra. Bare husk å bruke brede nok kramper.
ivo
   #2
 492     1
I følge bruksanvisningen tror jeg det står at 10 cm eller bredere kramper er godt nok, dvs. slike som brukes for oppsett av sponplater. Disse dykker, og snekkere jeg har snakket med mener at det sikreste er å bruke slike kramper som er mye bredere, og litt tykkere og som ikke dykker. Tror de også brukes ved takarbeid utendørs der det er viktig at de ikke dykker.

Jeg mener at det vil gå bra å bruke standard kramper som er over 10 mm brede, og stille trykket slik at de ikke dykker langt inn.
   #3
 2 174     Oslo     0
Jeg har montert dette med spiker og det sitter helt fint.

Kramper er raskere og det er mye mindre fare for å slå ørlite borti takplatene når man dorer inn spikerhodet. Takplatene blir fort stygeg ved slagskader.

Neste gang vil jeg bruke trykkluft krampepistol - men det er ikke fordi spiker henger dårlig - kun pga monteringshastighet og evnt. skader på platene.
   #4
 34     0
vi som jobbe i faget bruker kramper, men en del hobby snekkere bruke spiker fordi dem har ikke tilgang til krampe pistol.. d går sikkert 10 ganger raskere med kramper. dykkert bruker vi på panel å lister