5 225    4    1  

Erfaringer med tørkesterke Sedumarter (Bergknapp) på taket?

 97     0
Vi har ennå ikke helt bestemt oss for hvordan tak vi skal ha, men vi har falt litt for tørkesterke Sedumarter : Takvegetasjonen består av Bergknapp.

Vi har fått en pris på 365,- per kvadrat. Pluss moms. Pluss frakt. Pluss takavslutningslist. Og da må det i tillegg legges takbelegg under, noe som sikkert koster runt 100 kroner kvadraten.  Det koster å være kar. :-)

Så før vi svir av uhørt mye penger tenkte jeg å høre om noen her hadde erfaring med dette?

   #1
 26     0
enig at det er et fint tak. hvis dere har tenkt til å bli gamle i det huset , så må taket fortsatt klippes?

med den prisen så får du et vedlikeholdsfritt skifertak.. Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 97     0

enig at det er et fint tak. hvis dere har tenkt til å bli gamle i det huset , så må taket fortsatt klippes?

med den prisen så får du et vedlikeholdsfritt skifertak.. :)


Tja, hvis det var skifer vi ville ha da..  Men sedum skal være ganske vedlikeholdsfritt.  Det vokser ikke mer enn noen få cm avhengig av art, og ugress etc. dør i tørkeperioder.  Det gir jo bare begrenset beskyttelse til undertaket, men de regnet med en dobling av levetiden i forhld til udekket membran.

Oh well.  Det blir vel en stund til vi får se hvordan det ser ut.  Byggeprosjektet er satt på hold inntil vi ser hvordan finanskrisen påvirker rente, boligmarked og byggepriser.


Bjørn
   #4
 10     1

Jeg søkte på kvasir og det er mange som selger , men siden du spør om noen har erfaring med dette kan du kikke på en blogg som sto på kvasir. Der er det snakk om å ha det på et hyttetak .

Hun har kjøpt frø fra Jelitto . Kanskje du kan få kontakt med henne gjennom den bloggen og høre hvilke erfaring hun har .