#21
 5,188     Østlandet     0

Mener jeg spurte om dette (midlertidig henge opp inntakskabel på et annet punkt) i en annen tråd for en tid tilbake....Konsensus da var at noe sånt måtte man ikke finne på å gjøre  8)
Helt riktig!
Men jeg gjorde nå det likevel da jeg kledde (etterisolerte) veggen. Ledningen måtte flyttes mange ganger, gjerne i helgene, så da blir det fort dyrt å ringe e-verket hver gang.  :)

Man må selvsagt være forsiktig og bruke hodet, men det er ikke snakk om kapping eller kobling.
Signatur

   #22
 8,022     Bærum     0
Ikke sant, det er jo det jeg også har grublet over. Amatørene jobber som du påpeker gjerne i helgene, og det blir jo gjerne en del frem og tilbake.
Noterer meg dette, samt at du fortsatt er oppegående og i stand til å skrive på et internettforum... Wink
  (trådstarter)
   #23
 576     Hordaland     0
Når kabelen er isolert så skal det vel mye til å få strøm i seg.. Kledningen er ganske gammel så får den sikkert brekket av rundt kabelen og er jeg riktig heldig så er festet til kabelen skrudd inn i tømmerveggen.
   #26
 222     0

En annen sak er om man klarer å håndtere vekta av kabelen for å vippe den av eksisterende krok og over på en annen.... ?


Jeg brukte jekke stropp og wire. Litt knot og stress da strekket var litt i overkant langt.
Hadde da selvfølgelig full tilgang fra loft.

Gjort samme hos en bekjent bare med handmakt. da monterte vi ny krok litt bortafor.


Har de siste to sommerferiene byttet kledning og etterisolert ca 200 kvm. Erfaring fra dette er 70mm galva, Tyvek tåler en storm, Biltema skruer til alt unntatt selve kledningen.