160    2    0  

Falleferdig halvdel av tomannsbolig

 6     0
Hei! Fant ikke en passende kategori for innlegget, så jeg prøver meg her... Vi ser på hus og har funnet en nydelig halvdel av en tomannsbolig som oppfyller alle våre krav + litt til. Veldig god standard, TG1 på omtrent alle parametre. MEN den andre halvdelen er ubebodd og slitent (maling som flasser av og slitte vinduskarmer er det som kan ses utenfra). Det er en enke som har bodd der helt til hun ble satt på pleiehjem, ingen av barna ønsker å ta hånd om huset. Taket på hele tomannsboligen ble skiftet i 2016. Mitt spørsmål er:

Hvilke konsekvenser kan det ha for oss å kjøpe en halvdel av en tomannsbolig hvor den andre halvdelen er så sliten som i dag? Er det feks brannfarlig? Andre ting?

   #1
 142     0
Antar dette er en vertikaldelt tomannsbolig.

Fordeler:
- Ingen andre bor på andre siden av veggen Smile
- Kanskje dere får kjøpt andre halvparten "billig", hvis det er et ønske.

Ulemper:
- Når dette blir solgt, kan det hende det blir mye arbeid på andre siden av veggen for å renovere. Dette må dere da leve med, kanskje lenge hvis de skal gjøre det selv.
- Skader som kommer på andre siden, kan forplante seg til deres. F.eks. råtne bordplanker som slipper inn vann til deres side. Vannskade kan "flyte over" til dere. En totalskade kan påvirke dere mye. Skadedyr kan forplante seg videre.
- Brannfare er vanskelig å si noe om. Kommer det rotter som gnager på ledninger, kan det kanskje kortslutte. Kanskje står det ikke på strøm i det hele tatt.
- Det er ikke like hyggelig å bo rett ved et falleferdig hus.

Vanskelig å si noe konkret, uten å vite hvor falleferdig huset er, og det jeg skisserer over er nok worst case.   #2
 20 073     Akershus     0
OT.
Eksempelet viser hvor viktig det er å tenke gjennom nytten av en vedvarende fullmakt eller en fremtidsfullmakt før en blir så dårlig at en ikke kan underskrive.
To søstre får ikke tilgang til mammas penger for å vedlikeholde mammas hytte. Hytta får de heller ikke selge siden mamma ikke kan underskrive. Dermed er situasjonen fastlåst til arvefall.

Situasjonen her kan ligne.
Signatur