2 793    15    0  

Feil mål på pipebeslag?

PH
 242     Oppland     0
Jeg legger nytt tak, og har i den forbindelse fått et blikkenslagerfirma til å lage pipebeslag og ny hette for lufting og villavent. Firmaet var på taket i fjor og tok mål. Dette ble gjort før jeg var ferdig med lekting, men det skulle ikke være noe problem mente de. Ting tok litt lengre tid enn planlagt for min del, så jeg kom ikke lengre enn til papp og lekter (rupanel under) i fjor høst. Når jeg nå har gjort ferdig taket ser beslagene ikke ut til å stemme i det hele tatt. Men som den amatøren jeg er, kan det godt hende at jeg tar feil. For det første: begge beslagene går for kort på nedsiden. Det blir nesten glipe mellom steinrekka og beslaget. I tillegg ser det ut til at de har brukt en helt feil takvinkel når dette skulle produseres. Se forøvrig vedlagte bilder.Feil mål på pipebeslag? -  - PHFeil mål på pipebeslag? -  - PH

Det skal vel ikke være slik, eller? Kan jeg uten blygsel ta kontakt med blikkenslager og forvente at de leverer noe annet?
Signatur

   #1
 1 570     Sunnmøre     0
grunnen til vinkelen er feil er for det er laga etter takvinkelen og ikkje vinkelen på taket etter takstein, med blykrans istadefor den patenten der kunna man fjuska det til. Du må kappe til og lime/feste stein i framkant av pipa og, beslaget gjeng langt nok fram.
Signatur
PH
  (trådstarter)
   #2
 242     Oppland     0
Ok. Så når jeg betaler over 11 tusen for at et firma skal knekke noen plater, så må jeg bare regne med at det er skjevt og halvferdig?
Signatur
   #3
 824     Hordaland     0
Den skal vel monteres UNDER sidetaksteinene dine og ikke oppå. Når den legges direkte på lektene skal du nok se at vinkelen stemmer.
PH
  (trådstarter)
   #4
 242     Oppland     0
Den skal vel monteres UNDER sidetaksteinene dine og ikke oppå. Når den legges direkte på lektene skal du nok se at vinkelen stemmer.


Jeg er klar over at beslaget skal under steinene på sidene. "Monteringen" er bare for å ta bilder. Men selv med riktig montering vil ikke vinkelen bli riktig. Den blir muligens heller forverret.
Signatur
   #5
 824     Hordaland     0
Slik jeg ser det vil vinkelen bli mer riktig da den i prøveoppstillingen ikke er høy nok i overkant, med mindre den vil helle for mye motsatt vei når den er montert på lektene.
Jeg antar det avbildede beslaget er for lufting/villavent siden den ikke er like høy som pipen.

Mulig jeg misforstod noe av spørsmålet ditt, men ser nå at beslaget blir for kort på nedsiden.
Hvis vinkelen ser ut til å stemme når hatten er satt på lektene, vil det ikke være noe stort problem for blikkenslageren å lage nytt bunnbeslag som går langt nok ned.
Vil ikke tro det vil være noe problem å få de til å rette opp i feilen gratis.
   #6
 479     Skien     0
Aldri sett at man legger sidestein OVER beslaget??
Dessuten er det normalt å brette beslaget på pipehatt over kanten på mønet når den er såpass nære, og at man dermed legger mønestein over beslaget.
   #7
 8 026     Bærum     0

   #8
 791     østfold     0
Legg hatten på lektene så blir vinkel riktig. Taksten får en annen vinkel en taket da de ligger på hverandre I enden...
HSt
   #9
 23 183     Lillestrøm kommune     0
Men at blikket må oppå i fremkant er det i allefall ingen tvil om (så ser ikke helt at bang's løsning hjelper annet enn å forklare årsak til avviket). Det går an å kutte stein og legge under i fremkant, men cozmo's linker viser jo at det er mulig å gjøre en proffere jobb enn dette.
   #10
 1 570     Sunnmøre     0
kjem litt ann på korleis pipa treff inn i steinradane men i tilfellet her er det riktig å ha steinen under.
Signatur