392    19    2  

Feillagt shingel tak

 5     0
Hei, tenkte jeg skulle spørre om noen tips ang shingel taket.
Jeg har funnet ut at snekker,n som bygde påbygget har gjort noen feil når han la taket. Han har brukt stålbeslag i kilrenna og har lagt endeskjøtene på shingel,n nesten Kant i Kant. Taket vart lagt for 14-15 år siden. Det har i løpet av desse åra vert lekkasje en 5-6 ganger. Det har skjedd ved kraftig regn. Det jeg lurer på er om jeg bør skjære vekk 4-5 cm på hver side og fuge godt. Eller er det noen som har bedre ideer?. Hadde vært fint med tips fra kyndige folk 😀
Legger ved et bilde som viser hvordan det ser ut
Feillagt shingel tak - IMG_20210918_110824018.jpg - K.A.H.

   #1
 5 589     Akershus     0
Selve utførelsen er ikke feil, men siden du opplever lekkasjer er noe galt. Hvordan er tilstanden forøvrig på taket?

Ser det mangler en shingelbit midtveis i kilen, hvor langt opp på hver side av kilen går beslaget? Hvordan ser det ut på der beslaget starter?

Du må gjerne skjære bort shingel fra kilen, men det er ikke det faktum at de ligger tett i kilen som er årsaken til problemet.

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 31 921     Lillestrøm kommune     0
Utførelsen ER feil, det skal tekkes med kontinuerlig bane ned i kilrenne og ut på hver side og så skal shingel avsluttes ned i dette. Tror Icopal sin beskrivelse her er grei.

Problemet er at lekkasjen kan like godt være ovenfor det smale blikket i kilrennen.

Å endre på gammel shingel gir trolig bare risiko for mere feil.
   #3
 5 589     Akershus     1
Du er fryktelig bastant. Selv om det ikke er slik produsenten anviser betyr ikke det at det er feil. 

Kan ikke se den store forskjellen på å bruke en stripe papp og et beslag, samt at det kan fint ligge en papp under beslaget, på anbefalt vis... Det vet ikke JEG noe om... Vet du?

TS bør helt klart finne ut hvor vannet går inn... Hageslange er et fint redskap i så måte!


.Thag
Signatur
   #4
 5 133     OSLO     0
og lekkasjer på tak kan være vriene og finne ut av, vann kan komme inn et sted, men først dryppe ned et helt annet sted.....
for TS sin del, er det jo ikke sikkert at det er kil-renna sin feil i det hele tatt (hvis det ikke syns godt fra innside/utside hvor feilen er ....)
jaf
   #5
 5 805     tromsø     0
En hageslange er god ide. En person på taket og en på loft. (mobiltelefon) En lekkasje kan oppstå selv om alt er gjort rett. 5-6 ganger i året er ikke en "ekte lekkasje". Vann kan blåse oppover og komme inn overalt.
   #6
 5 589     Akershus     0
Er ikke 5-6 ganger i året engang, men i løpet av 15 år...


.Thag
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Resten av taket har vert tett. Er ikkje heilt sikker på bredden på kilrenna, men trur ned går ca 15 cm ut på hver side. Legger ved et bilde. Det boblet ut vann når jeg tråkket på kanten av shingel,n på det markerte stedene.
Feillagt shingel tak - IMG_20210918_110859444~2.jpg - K.A.H.

  (trådstarter)
   #8
 5     0
Det var sist gang det var lekkasje, jeg så at det boblet ut vann når jeg tråkket på kanten. Legger ved et bilde til
Feillagt shingel tak - IMG_20210918_110840643.jpg - K.A.H.
  (trådstarter)
   #9
 5     0
Det jeg tenkte med å skjære vekk 4-5 cm på hver side var at det vart bedre plass for vannet å renne/ mindre vanntrykk mot shingel kanten. Mulig jeg tar feil 🤔
jaf
   #10
 5 805     tromsø     0
Huff, Vile ikke skåret vekk no. Bare funne lekasje sted. Tørket det opp med papir. Eventuelt tatt det en varm sommerdag, når solen har stekt på sjingel hele dagen og sjingel er 50 grader varm og tørr. og fylt med egnet masse. icpal har sikkert egnet fugemasse.(shingel produsent). Fukt kan fryse og løfte litt i shingel i løpet av 15 år.