#42
 7     0
Hei, dar opp igjen denne. Jeg har en litt annen vri på problemstillingen;

Vi bestilte ferdiggrunnet fra Boligpartner. Dette skar seg i leveransen fra fabrikken så vi fikk levert ikke grunnet. BP ordner dette med at de får "noen" (har ikke fått vite hvem) til å grunne huset. Dermed mener de at dette er opp og avgjort.

Men - det jeg lurer på er; får jeg samme kvalitet når huset blir grunnet etterpå, kun på utsiden, som jeg ville fått dersom materialene var ferdig grunnet fra fabrikken? Eller bør jeg kunne kreve reduksjon i pris? En faktor her er også at huset nå har stått i vær og vind siden februar/mars uten å ha blitt grunnet (pr 10.5.08). Vi har da selvfølgelig heller ikek kunnet begynne å male

Hva mener dere om dette?
   #43
 940     1

en 10'er med drygolin ekstra koster j 1200kr. Og en 10'er holder stort sett til 60m2, ett strøk, om jeg ikke husker helt feil, lenge siden utesesong nå. Så blir jo en del som skal til og du kommer fort opp mot den prisforskjellen

Sorry men den type grunning son blir brukt er helt verdiløs,alt for dårlig,fikk tilbud om grunna kledning til huset 16000kr.Grunna alt med trebitt oljebeis 10x bedre en grunnings drit... som leverers på freding grunnet panel.Grunna & malte et strøk på bukk mens byggmestern gjorde andre ting.Betalte 6000kr for 6x 10l ojljebeis & 6x10l oljedekkbeis.
Et eks grunna et hus som det var 3 vegger med ferdig grunning og 1 vegg uten,den ble grunna med trebittt oljebeis så 10 x bedre ut!!!
Dekkevnen var mye bedre .....Resultatet ble at den veggen som var grunna med trebit så ut som den var beisa 2x med oljedekkbeis i forhold til de 3 andre vegga.
Siste redigering: Sunday, May 11, 2008 7:40:43 AM av Scott33
Signatur
   #44
 940     0
Pass på at de bruker trebit olje beis  eller visir grunning fra jotun så blir resultatet bedre spør du meg.Vinter er ikke den værste tiden for ubehandlet panel,høsten når det regner mye er værst.
IKKE betal xtra for ferding grunning er min mening.
Signatur
   #45
 291     0
Det blir nok like bra eller bedre, da du får grunning på evt. skader som har oppstått under transport og bygging og du får grunning over alle spikerhull.

Krev at de benytter ett anerkjent merke, og gjerne/ helst fra samme produsent som du har tenkt å benytte maling i fra. Grunning og maling er ofte laget som et system som bør brukes sammen.

Krev også at de er ekstra omhyggelige med all endeved, 3-4 strøk vått i vått.

Ubehandlet kledning bør behandles innen 3 uker da overflaten raskt blir brutt ned av uv-stråler og fuktighet.
   #46
 3,704     Ringerike     0

Sorry men den type grunning son blir brukt er helt verdiløs.....


Vel, den erfaringen vi (Norsk Treteknisk institutt) har etter 4 år med testing (både i verometeret til Sintef-Byggforsk og forsøksfelt i Sørkedalen og på Birkenes) viser noe helt annet. Og for å motbevise dine påstander legger jeg ute en powerpoint presentasjon som er en utdrag av rapporten. Denne viser at på alle felt uten ett at vannbassert industripåført maling er best. Oljeprøve er nr 14 i diagramer. Rapporten foreligger nå i sin helhet og kan bestilles via www.treteknisk.no

Her er utdraget.



Signatur
   #47
 22,342     Akershus     0
De prøvene som ble gjort var de grunning og toppstrøk? Det var også bare prøve av en oljemaling.

   #48
 3,704     Ringerike     0
Hei

Dette er ett av mine fagfelt og ønsker her å stille mine erfaringer til rådighet.

For de som er skeptiske til om vannbassert maling er bedre enn oljebassert kan lese utdrag fra et 4 år langt forskningsprosjekt som er gjennomført hos www.treteknisk.no. (PS: min arbeidsgiver) Link til powerpoint presentasjon her.

Først en definisjon:
Det som jeg oppfatter som industriell påføring er: malingen påført med børster eller sprøyter og at de påfølgende tørkes slik at 2. strøk kan påføres umiddelbart. Jeg ser derfor bort fra alle de anlegg som bare har påføringsutstyr og som stort sett bare leverer våt grunnet kledning.

Følgende anlegg har pr. i dag tørker:
Bergene Holm, avdeling Hellenæs, Nidarå og Skarnes (nytt april 2008 og størst i landet)
Birkeland Bruk, Kvås (nytt mai 2007)
Gausdal Bruvoll, Øyer (Anlegg nr 2 og nytt januar 2008)
InnTre, avdeling Steinkjær (nytt juli 2007)
Moelven, avd. Brumunddal (nytt høst 2006)
Sandermoen, Namnå (har 2 linjer og bygger en ny nå)
Weikle, Vinstra (nytt sept. 2008)

Av disse anleggene har jeg vært prosjektleder for 4 stk og innvolvert i 2 stk.

Kort om prosess:
Pakker med kledning av emballeres og enkeltbord børstes først for å fjerne løs flis. Deretter forvarming av overflate (brukes i den kalde årstiden og ofte før toppstrøk) før bordet går til påføringen. Maling påføres normalt med børster for  grunning og sprøyter på toppstrøk/brannhemmende maling. Bordet tørkes i tørker med masse varmluft (30-50 grader) eller som kombinasjon varmluft og IR (mellombølge). Etter tørking 5-6 minutter pakkes de eller går direkte til 2. strøk som er samme prosess.

Da jeg nå i over ett år har vært prosjektleder (ansvar for konsept/maskiner/bygg/logistikk/økonomi og framdrift) for Gausdal Bruvoll sin nye fabrikk på Øyer (ca 30 mill. kr) som har en kapasitet på 30.000 meter pr. skift/dag (ca ett hus pr. 20 minutter) har jeg laget en presentasjon som viser byggingen av fabrikken. Den ble åpnet i april av Landbruksministeren og er omtalt i diverse media, sist i bladet Skogindustri. Anlegget er pr dags dato nest størst i Norge hva gjelder kapasitet men er best på fleksibilitet.

Her kan dere se en ny fabrikk blir til!

Er det noe dere lurer på rundt dette emnet så bare spør  Cool
Siste redigering: Wednesday, May 14, 2008 8:49:29 PM av Bidda
Signatur
   #49
 3,704     Ringerike     0
Malingsleverandørene (Teknos/Dyrup/Jotun/Beckers/Akzo Nobell) brukte sine systemer og prøvene er grunnet og ett toppstrøk. Prøve 14 var en Olje bassert Jotun maling som var med som referanse. Poenget var ikke å se om vannbassert var bedre enn oljebassert medn hvilke systemer fra de enkelte leverandører som bar best.
Siste redigering: Tuesday, May 13, 2008 7:20:32 AM av Bidda
Signatur