148    4    1  

fjerne lufting som går i takhatt?

 2 369     0
Har litt etter litt fjernet gamle ventilasjonsrør som har gått igjennom boligen. Nå er det kun siste området igjen, den delen som går i taket i 3 etasje og opp igjennom taket.

Her er det to ulike hetter som gir meg litt hodebry.

1) Her går lufting til kloakk, 2 luftekanaler og avtrekk til ventilator.

Eneste jeg har bruk for her videre er lufting til kloakk og avtrekk til ventilator.

- Kan jeg trygt fjerne de to rørene som er til overs, eller vil dette føre til vannlekkasje når det ikke lenger går rør opp igjennom taket og ut i hetten og den har "tomme plasser"?

2) Her går det 3 luftekanaler. Tidligere toalett, vaskerom osv. Jeg har ikke bruk for noen av disse lengre.

- Samme spørsmål som over, kan disse rørene fjernes slik at bare hetten står igjen?

Ideelt sett så fjerner en takstein et stykke rundt hettene, på med ny papp, lekter osv. Men det er dessverre ikke noen løsning akkurat nå. Borettslaget skal bytte takene om 3-5 år, så jeg er ute etter en enkel og funksjonell løsning som kan fungere frem til taket skal byttes og hettene kan fjernes helt samt tilpasses den nye løsningen på hette 1.

   #1
 6 089     Akershus     0
Det gjør ingenting om det er luft i kassa, den er ikke luftett uansett😊

Er ikke sjelden vi satte av ekstra plass når vi laget gjennomføringer i taket til luftehatt....Thag
  (trådstarter)
   #2
 2 369     0
Er vann jeg er bekymret for om jeg fjerner alle rørene som i dag går igjennom taket og til takhetten.

Jeg vil jo da sitte igjen med en takhette som ikke har noen kanaler som fyller igjen åpningen i taket inni takhetten. Så bekymret for at det skal renne vann ned i disse hullene der rørene er i dag, som forhåpentligvis er tettet med tape i overganger eller rørmansjetter for at det skal være helt tett.

Om jeg ikke trenger å bekymre meg for at det lekker vann inn så kan jeg jo bare tette hullet med vindsperre og isolere på innsiden, så la takhetten stå der til pynt uten rør igjennom taket?
   #3
 6 089     Akershus     0
For det første, vi har aldri tettet noe som helst i noen overganger, bare tredd dem opp i hatten. Dernest, om det er slik fatt at det kommer inn regn der vil du se det nå. Men om det bekymrer, kan du ikke bare fylle hatten med 50cm rørstumper, slik at det utenfra er uendret, men bare ett av rørene går lenger enn bare såvidt innenfor taket?

.Thag
  (trådstarter)
   #4
 2 369     1
Ja det var en av løsningene jeg så for meg. La en liten stuss med rør sitte igjen, tette denne med isolasjon og skum slik at det ikke trekker kaldt luft inn her.

Men om det likevel ikke kommer vann inn i hetten er det jo ikke nødvendig å beholde rørstussene, så tror jeg stoler på deg her og fjerner rørene helt. Taper på en bit vindsperre for å dekke over hullene og fyller med isolasjon under Smile

Hetten lar jeg stå til taket skal skiftes, da kan den fjernes helt og legge stein her.

Takk for hjelpen Smile