#21
 1 776     Skogsvåg på Sotra     0


Papp kan jeg ikke forstå at de bruker på hele hus-tak, det er et altfor svakt materiale. Greit nok på mindre takutbygg, men....

Mener du løsningen vår er uheldig? Jeg har ikke noe peil på dette, men blir taket vårt for svakt mener du? Er det bedre å ha sånne plater som er etterligning av takstein?

Vi snakker om flate tak, ikke sant?
Signatur

   #22
 1 776     Skogsvåg på Sotra     0


Tull. Papp er mye brukt. ICOPAL Mono hvis du skal ha ett lag, og ICOPAL 2-lag hvis du skal bruke taket til opphold.... Se nettsidene til Icopal.


Jeg må nesten basere meg på den info jeg sitter med fra 80 og 90-tallet, da jeg selv jobbet i faget (dog ikke særlig med flate tak). Den gang hadde papp et dårlig rykte på seg fordi den ikke ikke på langt nær er / var så slitesterk som gummiduk.

Om Icopal har klart å få til et produkt som gjør at de nå er gode nok er jo det flott for de, men likevel sitter jeg med en ganske bestemt formening om at iallfall her på Vestlandet er papp veldig lite brukt på helt flate tak, mens duk finnes "overalt". Ikke mer enn et par måneder siden sist jeg så et større næringsbygg bli satt opp, med gummiduk fra Protan...
Er det annerledes i andre steder av landet?


Signatur
   #23
 269     0
Jeg er taktekker.Kjør på med papp,men bruk trekantlekter.På sidene,og leg en ekstra gesims,da hølder det mange år.Er ikke som før i gammle dager da pappen ble spikret.I dag skrur vi.Fungere så det synger etter.