130    7    0  

Garanti på tak

 30     0
Har nettopp kjøpt et større bygg der deler av taket er flatt med takpapp. Det er en synlig lekkasje og jeg har sett fuktinnslag to steder. Jeg var kjent med at dette taket hadde svakheter da jeg kjøpte bygget. Jeg hadde tenkt å skifte taket. Men traff på selger og vedkommende sa at det var 30 år garanti på taket. 

Mitt spørsmål er hvem som er garantiansvarlig. Slik jeg forstår det så eksisterer firmaet som la taket fortsatt. Men er det snakk om at leverandøren av takdekket er ansvarlig dersom det er et firma som er autorisert for å legge dette har gjort jobben?

Er jo slik at de fleste byggefirma forsvinner i løpet av en garantitid på 30 år. Så forbruker har jo svært dårlige kort på hånden dersom de må forholde seg til de som utfører arbeidet.

Noen som har erfaring eller kunnskap om dette?

   #1
 1 134     Nordpolen     0
Første jeg tenker er at det er 30 år på produktet?Hvis taktekker gjør dårlig jobb så er der vel han som må ta det,og er de borte så kommer man ingen vei
TSt
   #2
 12 103     0
Det er aktøren som utfører arbeidet som evt gir garantien. Det er riktig at de kan gi lang garanti men det er kun hvis det er angitt i tilbudet. Så det er ikke slik på alle flate tak med dette produktet. En kan ha garanti på selve materialet også men det er jo somregel alltid skjøter som er årsaken til lekarsjer.
   #3
 1 505     Sandefjord     0
Jeg tipper som Julenissen ovenfor at det er takbelegget som har 30 års reklamasjonstid. Reklamasjon kan enten rettes til utførende foretak, eller til produsent. Så vidt jeg vet kan ingen av de avvise en reklamasjon fra deg.

TSt
   #4
 12 103     0
Har vært med å få lagt tak av en stor aktør og i første tilbudet var det ikke noe om garanti. Det var for mange takflater fikk kunden beskjed om. Men de ga garanti hvis en krevde det. Da var det selvfølgelig på hele taket. Hvis en har rar skade direkte på produktet så kan en gå på produsent men de vil jo ikke ta ansvar for hvordan et firma har utført arbeidet. Men på flate tak så tror jeg det aller meste av problemer går på skjøter. Har erfaring med mange tusen m2 flate tak på næringsbygg men der får en ikke så lang garanti.
  (trådstarter)
   #5
 30     0
Dere har nok rett i at det er garanti på produkt og ikke skjøter. Og det medfører riktighet at det er der det er problemer. Men har begynt å tenke tanken på å fikse skjøter selv og rulle taket med asfaltmaling. Noen som har erfaring med dette?
HSt
   #6
 31 980     Lillestrøm kommune     0
Som nevnt over du ksn få garanti fra utførende

Er det først begynt å gå i skjøtene så må det tekkes om, er det 1.gang omtekking så kan de sveise nytt belegg der de bruker det gamle som underlag
TSt
   #7
 12 103     0
Er det feil kort tid etter legging så reparerer en der de finner feil, f.eks. brukt for lite varme på en skjøt. Men er det relativt gammelt og ingen garanti så må det legges om. Flate tak er ikke for amatører. Men en litt fall så kan en få gode skjøter selv men det høres ikke ut som er tilfellet her.