180    7    1  

Grunning med visir

 1     0
Heisann! Jeg er ganske sent ute med maling av ny kledning som ble satt opp tidligere i år og sliter litt med værforholdene. Det skal være opphold og sol noen dager nå og har vært opphold det siste døgnet med rundt 15 grader på dagtid. Har ikke så mye tid til å få unna jobben, men vil gjerne få begynt med grunning i dag dersom det lar seg gjøre, burde jeg vente?
Skal bruke oljemaling og har bestemt meg for å grunne med Visir. Har kjøpt et spann og brukt som grunning på noen vindskier jeg maler i garasjen, men så i ettertid at det er forskjell på dem, den er blank, ikke pigmentert. Burde jeg ordne pigmentert grunning eller kan jeg bruke det jeg allerede har?

Takker for svar 😃

   #1
 3 114     Akershus     1
Dersom det er grunning du har kjøpt, er det egentlig uinteressant om den har pigment eller ikke.... Dersom det ikke plager deg at det er forskjell på grunningene - gi f*** og grunn!

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 25 497     Lillestrøm kommune     0
For å gi et mer dekke de svar, den klare anbefales i den kalde årstiden, men tror egentlig at de da mener lavere temp enn nå. For impregnert virke skal en også bruke klar, Før tror jeg det var forskjell på høvlet og ikke høvlet virke men fant ikke dette nevnt nå. Så det ser ut som det er greit å bruke denne. Mulig den pigmenterte har bedre UV beskyttelse.
   #3
 89     0
Hijacker denne tråden siden den er fersk.

Har brukt trykkimpregnerte planker for utetrapp og de siste stegene over til utedassen på hytta. 48 mm tykt, og veldig lett tilgjengelig for å skiftes ut, så maling/beis er først og fremst kosmetikk. Men den må jo hefte.

Viktigste hensyn er likevel: unngå glatt plastaktig malingsfinish som det samler seg vanndråper på, blir glatt og sender meg hurramegrundt! Jeg kan heller la plankene beholde den trykkimpregnerte grønntonen til de begynner å slurpe vann fra muren og skiftes med noen skruer om femten år.

What to avoid? Bør jeg for eksempel bruke heftgrunn og så terrassebeis, og unngå oljefilm à la Visir?
(Eller har jeg fått feil inntrykk av det skrytet deres om hvor vannavstøtende produktet er?)
TSt
   #4
 7 524     0
Heftgrunn er inne maling så det skal ikke benyttes. All bruk av maling er "forbudt". Følge oppskrift på terrassebeis helt bokstavelig er den beste oppskriften en kan få.
HSt
   #5
 25 497     Lillestrøm kommune     0
Ja under terassebeis skal det ikke visir (eller noe annet)
HSt
   #7
 25 497     Lillestrøm kommune     0
Tidligere gikk det an å bruke vanlig beis også, til det er vanlig beis ikke egnet lenger.

Mht glatthet med snø oppå så tror jeg alt er nesten like glatt ...

Du ser at de skriver at du skal ikke legge på en synlig overflatefilm med terassebeis