25 436    41    0  

Hviken maling mener dere er bra?

 141     Egersund     0
Har sittet en stund å kikket rundt på forumet her, og egentlig nesten bestemt meg for å kjøpe drywood. Hovedsaklig pga denne skal være rå mot svertesopp og mose. Samt at sinnasnekkern går god for denne... :p
Noen som har brukt denne malingen, og kan dele noen erfaringer? Hadde vært en fordel om dere da hadde brukt annen maling før denne slik at det er hold i erfaringene :)

Klattet i mitt tilfelle er at jeg må beregne antall m2 husvegg og bestille opp x antall liter maling hvis jeg kjøper drywood. Har ikke butikk i nærheten som forhandler dette.. Men har mulighet til å kjøpe de andre vanlige typene, drygolin o.l. Ulempe å sitte igjen med maling til 3000 kr, eller å måtte bestille opp to spann til og ventinga som da blir..

Er forresten et slit å beregne antall m2 vegg, hus med 2 utstikk, 2 etg og carport sammen med huset..Prøvde meg via hustegninger, men det ble bare rot Smile Grunnflate på 110 m2 på huset. Får vel gå ut å måle på gamlemåten hvis det blir bestilling av drywood..:/

Tenkte også muligens å ha folk i malinga. Men veit ikke helt... Blir liksom litt feil, er for ung til å ha folk til å gjøre det.. Men vil ikke bruke flere uker på å gjøre jobben heller. Vet ikke hvor lang tid det typisk går å male et såpass stort hus? Skal bytte farge også.. Alt av detaljer på huset er nå grønne, og huset er besj. (Riktig skrevet..?) Alt skal nå bli hvitt..

Konklusjon: Drygolin vanlig eller extreme? Drywood? Ikke værutsatt her, men fuktig.

   #1
 70     Bergen     0
Jeg gikk for Drygolin Extreme, og angrer ikke på det valget - god å jobbe med og sluttresultatet ble bra. Gjorde jobben selv, men dersom du ikke vil bruke et par uker av ferien din til dette sier svaret seg selv Smile Nå for tiden selger blant annet Coop Obs Bygg, Monter og Byggmakker Extreme med inntil 50 % rabatt, så usikker på om det kommer en ny variant som erstatning eller om det skyldes at de ikke skal selge denne malingen i disse butikkene lenger!? Jeg kjøpte derfor et 10 liters spann forrige uke for litt suppleringsjobb utover våren ;)

Har dessverre ikke erfaring med Drywood, men forhåpentligvis skyldes ikke Sinnasnekkeren sin anbefaling utelukkende sponsing/smøring eller andre skjulte motiver  ;D
   #2
 9 677     Kysten     0
Hadde et eldre hus tidligere der det til stadighet kom svertesopp ( sorte prikker) på veggen. Problemet forsvant da jeg gikk over til extrem. Jeg var kjempefornøyd med denne, utrolig bra dekkevne og veldig god holdbarhet. Kan anbefales.

Sinnasnekkeren ville jeg ikke lagt for mye vekt på...
  (trådstarter)
   #3
 141     Egersund     0
Ser at montér har extreme på tilbud til 599 nå ja.. :)
Får gå på lørdag å handle store mengder.. :p Ser på jotun sine hjemmesider at denne malingen ikke lenger eksisterer via produktvelgeren deres. Er en ny som heter Ultimat. Er nok derfor prisene er dumpet som du sier.. Men fint som snus det Smile
   #4
 1 770     Skogsvåg på Sotra     0
Goooogler du den extrem-malingen er det ikke bare positivt som kommer fram. Ymse bobling, som kan tyde på at den er for diffusjonstett. Jeg ville vært skeptisk.
Det blir bare mer og mer "vær" i tiden fremover ser det ut som, så å ikke bry seg så mye om pris men heller å se på kvalitet vil nok lønne seg. Blir fort dyrt å male med maling som ikke holder mål.
Vi brukte Drywood-en her i fjor sommer. Vi tok full pakke med grunning og 3 strøk (4 strøk på sørveggen), så ting tok jo litt tid, men kortere tid enn hva jeg hadde beregnet ut i fra tidligere husmalingserfaring. Vi brukte såvidt litt mer maling per m2 på første strøket, men andre og tredje brukte vi en god del mindre, så i praksis ble vi sittende igjen med flere spann med maling. Greit å sitter igjen med noe, men 3 spann ble litt for mye  ;)
Om du skulle vurdere Drywood så vær klar over at det er mer i spannet på disse enn "normalt". De kommer fra fabrikk med 10 liter. Så spannprisen blir ikke så gærn tilslutt.
Signatur
   #5
 70     Bergen     0
Den ene historien jeg fant på Google gjør ikke at jeg mister nattesøvnen Wink Legger mer vekt på at Drygolin Extreme har vært anbefalt av malere i årevis og at min maler, som har vært maler i over 20 år, aldri har hatt noen problemer når man følger "boken" i forhold til anbefalt forarbeid.

Kan derfor trygt anbefale Extreme basert på egen erfaring Smile Og som sagt, Drywood kjenner jeg ikke til.
   #6
 9 677     Kysten     0
Fant to da jeg googlet, den ene var produksjonsfeil og ble rettet av jotun, den andre var brukerfeil. Ikke veldig bekymret når en vet at dette er en av de meste brukte på markedet.
   #7
 1 770     Skogsvåg på Sotra     0

Fant to da jeg googlet, den ene var produksjonsfeil og ble rettet av jotun, den andre var brukerfeil. Ikke veldig bekymret når en vet at dette er en av de meste brukte på markedet.


Sikkert rett. Det må vel uansett komme noen negative når det er en så mye solgt maling. Jeg bare googlet malingen for å finne ut hva den var basert på (olje, og noe silika-greier) , men det første som kom opp var et par klagesaker, og noen negative brukererfaringer (men og noen positive), uten at det trenger å bety så mye. Personlig er jeg skeptisk til alle malinger de dytter silikon i, uten at jeg har noe mer saklig argument enn at det har vært endel saker i media om "silikonmalinger" som er for tett. Bergen Malingfabrikk gjorde jo det helt store da de lanserte sin "silikonmaling" for en god del år siden. Helv... så sint folk var  ;D Det boblet og råtnet på mange Bergenske hus den gangen  ::)
Signatur

   #8
 9 677     Kysten     0
Stemmer det, det gikk ikke bra. Så lenge det er lufting bak kledning så tørker den ut. Men jeg også tenker at silikon i maling gir et tettere sjikt. Om det fremdeles er dampåpent vet jeg ikke. Vil anta det.

Men maling blir jo mer vanntett mot slagregn når den er tilsatt silikon vil jeg tro....
   #9
 1 770     Skogsvåg på Sotra     0

Stemmer det, det gikk ikke bra. Så lenge det er lufting bak kledning så tørker den ut. Men jeg også tenker at silikon i maling gir et tettere sjikt. Om det fremdeles er dampåpent vet jeg ikke. Vil anta det.

Men maling blir jo mer vanntett mot slagregn når den er tilsatt silikon vil jeg tro....


Joda, praktisk å ha en maling som holder vannet ute (...  Tongue ) , men jeg har ikke fått med meg at det er noe særlig problem uansett maling. Heller at det er problem med at malingen er for tett.

En "bjoro" på vgd virker til å ha noe over snittet kunnskap om ymse typer maling. Rett nok ikke helt fersk tråd, 3-4 år gammel.

Hovedårsaken til at vi valgte Drywood er at det er en alkyd-maling: Trenger godt inn i trevekerket, god glans og holdbarhet. Såvidt jeg har forstått er alkyd-malinger noe ganske nytt for de fleste produsenter (på det norske markedet), mens Drywood er den/de som har lang/lengst erfaring med alkyd. En utfordring med alkyd er at den tørker veldig fort, spesielt i tørt/varmt klima. Vi merket at vi måtte jobbe veldig strukturert for ikke å lage penselstriper. Beste resultatet fikk jeg faktisk da det regnet (men ikke på veggen) og det var litt over 10 grader. Den veggen ser nesten ut som den er lakkert  ;D Fordelen er jo samtidig at du kan ta lunsjpause og så male neste strøk...
Jeg kommer iallfall ikke til å bruke annet enn alkyd-maling ute. Duverden så lett det er å male med, enkel rengjøring av verktøy, omtrent null søl... Virkelig en stor forbedring fra det jeg har pleid å male med (ymse halvdyre/dyre fra norske Jotun og Scanox, dog aldri alkyd-baserte).
Merket forresten at verktøyet er ytterst vesentlig for et godt resultat og hastigheten på arbeidet. Vi prøvde oss med litt rimeligere pensler/ruller, men endte opp med det beste som Jordan leverer. Forskjellen var at vi jobbet nesten dobbelt så fort med det beste verktøyet  Smile
Signatur
   #10
 5 189     Østlandet     0

Hovedårsaken til at vi valgte Drywood er at det er en alkyd-maling: Trenger godt inn i trevekerket, god glans og holdbarhet. Såvidt jeg har forstått er alkyd-malinger noe ganske nytt for de fleste produsenter (på det norske markedet), mens Drywood er den/de som har lang/lengst erfaring med alkyd. En utfordring med alkyd er at den tørker veldig fort, spesielt i tørt/varmt klima. Vi merket at vi måtte jobbe veldig strukturert for ikke å lage penselstriper. Beste resultatet fikk jeg faktisk da det regnet (men ikke på veggen) og det var litt over 10 grader.
Alkyd?
Er ikke den oljebasert?
Oljebasert maling pleier ikke tørke så fort. Dette var merkelig...
Signatur