85    2    0  

Hvilken takfolie/belegg?

 190     Bærum     0
Hei!

Jeg har en carport/garasje som er overmoden for rehabilitering. Kledningen er snart ferdig skiftet, og nå står taket for tur. 

Her er det "mye rart" - det kan se ut som det har blitt lagt minst 2 lag oppå hverandre her siden byggeår ('87). Nederst er det noe som ser ut som et standard Icopal/asfalttak med noen aluskiver som er skrudd/klemt. Over dette noe som ligner mer på en armert PVC. Begge har hull/sprekker og følgelig blir det skader på alt under.

Parapeten er svært lav og det er ingen isolasjon mellom undertaksplatene/rupanel og folie/belegg. Selve undertaket er bygd opp med skråskjærte lekter på toppen av bærende konstruksjon, så fallet er ganske marginalt. Avslutningen mot sluk er også "interessant" - her har de bare en åpning i parapeten der takfolien er lagt ut som en "tunge" som avsluttes inn i et 90 graders bend på taknedløp. Ikke overraskende har vannet ikke alltid funnet veien inn i denne og kledningen bak var i ganske dårlig stand....

Min plan er å flekke av alt gammelt, legge ny dampsperre 0,2mm i dobbelt lag, og så isolere med 5-10cm, for så å legge en membran/folie over. Parapet og fall tror jeg blir gjort minimalt med, kanskje heve parapeten 5-10cm over isolasjonen. 

Men jeg er i stuss over hva jeg skal ha over dette. Icopal Mono? Trebolit? PVC-basert fra Protan eller andre? Siden fallet er svært magert så begrenset valgmuligheten en del. Vet ikke helt hvor motivert jeg er for å begynne jobben med å sage til isolasjon eller bygge om undertaket til mer fall.


 
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 190     Bærum     0
Aha! Det har jeg jo forsåvidt vært borti før i form av "damduk" som er i samme gata.

Må undersøkes nærmere! Takk for interessant tips!
Signatur