7 916    7    0  

Hvilken type dekkbeis/maling på kledning?

 288     Valderøya     0
Jeg har begynt å lese brosjyrer fra ulike malingprodusenter, men blir ikke så veldig klok av det. ???

Har noen av dere erfaringer å dele angående hvilken type dekkbeis som er best? Alle produsentene skryter selvsagt av sitt, men hva holder best i lengden, og hva er best for treverket?

Olje eller vannbasert? Dekkbeis eller maling? Mørkt eller lyst? Hvilken holder best mot falming? osv......  :D

Jeg har ferdig grunnet kledning på huset, og en stabel med ubehandlet til garasjen.

Alle tips og erfaringer mottas med stor takk!  Smile
Signatur

   #1
 141     0
Hei.

Snakket med en maler på Byggmakker for en tid tilbake, og han snakket om en ny maling.. Fra Jotun?.. Tror det var det, ja. Den var dyr, men veldig enkel å påføre og svært god holdbarhet... Husker dessverre ikke navn eller noe slikt :-(

Mvh

Narve
Signatur
   #2
 351     0
Den nye typen var nok desverre til innvendig bruk.

Men til ytterkledning ville jeg gått for jotun sin drygolin extrem. Er dobbel så dyr som vanlig drygolin, men holder dobbelt så lenge. Så dvs du slipper å male på 10-12år istedet for å måtte male igjen etter 5-6år. Er jo fargeavhengig da, men de fleste farger holder lenge..
   #3
 141     0
Jeg har nok blandet en del detaljer, men det interessante er jo at Drygolinen du beskriver stemmer bra med hans beskrivelse i pris og holdbarhet :-)

Narve
Signatur
   #4
 351     0
Er mye mulig han du snakket med syklet godt også.

Den nye malingen som nettopp kom var en ny type lady panel som har halvert tørketid. Den gamle var støvtørr etter 2 timer og overmalbar etter 8, den nye er støvtørr etter 1 time og overmalbar etter 4. De fleste malingutsalg selger denne for rundt 460kr mot 399 som gamle typen kostet!!! Men da til innvendig bruk Wink
   #5
 141     0

Er mye mulig han du snakket med syklet godt også.


Det er nok fullt mulig, ja :-)


Den nye malingen som nettopp kom var en ny type lady panel som har halvert tørketid. Den gamle var støvtørr etter 2 timer og overmalbar etter 8, den nye er støvtørr etter 1 time og overmalbar etter 4. De fleste malingutsalg selger denne for rundt 460kr mot 399 som gamle typen kostet!!! Men da til innvendig bruk ;)


Denne har jeg benyttet allerede tror jeg. Fungerte meget bra, men da har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag....

Narve
Signatur