216    10    1  

Hvordan fikse tykke mønster fra malt vegg?

 21     0
Hei,

Jeg har åpenbart malt feil. Enten ved å bruke for mye maling ved rullen, eller ved å ikke preppe veggen før maling. Nå har jeg fått tykke malingsmønster på veggen. Veggen jeg malte over var allerede fin og glatt (gips) og jeg malte med maling over maling.

Hvordan kan jeg fikse dette? Jeg har tenkt å pusse veggen men vet ikke helt hvordan jeg burde gå fram. Testa med pussemaskin og 120 korn men utolmodighet tok overhånd, så kanskje noe små forbedringer men det er fortsatt helt annerledes fra hvordan den «riktige» siden av veggen ser ut. 

Vedlegger bilde

Tusen takk for alle tips/råd i forkant

Mvh,
heltrookie
Hvordan fikse tykke mønster fra malt vegg? - DA249D4A-2DA8-4960-A24A-04AE9A421C21.jpeg - heltrookie

TSt
   #1
 14,520     0
En vil få et slik rulle møsnter på veggen ved bruk av rulle men i hvor stor grad en får det avhenger av flere forhold. Her har en kanskje benyttet langhåret rulle på glatt vegg eller alt for mye maling på rullen ? En vil nok også kunne få litt mere struktur for hvert lag men maling også. Skal en ha det bort er det enten sliping eller rullesprakel og så sliping som er løsningen. Begge deler krever ganske mye tolmodighet. Må passe på at en ikke lager "dumper" i underlaget.

Vanskelig å si hvor mye der er på et bilde men flere benytter duk for å få samme glansen over hele veggen. Dette er mest aktuelt hvis denne skjuler dette eller at en har sparklede områder som lett får en annen struktur en resten av platen.
   #2
 1,888     Sandefjord     0
Årsaken skyldes trolig feil rull og/eller maling som etterlater mye greng fordi den flyter for dårlig ut. God maling gir lite greng og har god utflyt.
Det kan også være at påleggsmengden er alt for høy.

Raskeste måte å utbedre er trolig å sparkle over ujevnhetene. 2 ganger.
Å sette opp en duk synes jeg ikke gir et godt nok resultat, med mindre man sparkler først.
Andre mener renoveringsduk/veggfornyer gir et bra resultat. Der er jeg litt uenig.
  (trådstarter)
   #3
 21     0
Ok, takk for begge svar. Jeg ser nærmere på det. Vil også presisere at veggen er slett og at det ikke er noen ujevnheter. Mulig det skyldes at jeg tok på for mye maling.
HSt
   #4
 36,635     Lillestrøm kommune     0
Hva slags maling og rull brukte du ?

Når jeg gjør ting selv vil jeg ha kvalitetsvarer på det jeg bruker

Du har egentlig illustrert også hvor galt det kan gå å
Hyre noen på f.eks mittanbud

Det er 20x større jobb å rette feil en å gjøre det rett.
  (trådstarter)
   #7
 21     1
Malingen er fra Jotun. En standard farge i deres Ldy collection, og den skal være matt.

Hva er beste måte å løse problemet på. Da tenker jeg å pusse veggen, hva slags korning burde jeg bruke? Sparkle hele veggen kan bli sistealternativ, tenker bare at veggen var slett og fin og det burde ikke ta altfor lang tid å få den tilbake som den var med pussing.

   #8
 1,888     Sandefjord     0
Korning: begynne med 80? Og avslutte med 120-150?

Og bare en liten replikk: sparkling var ment som tiltak for å slette en vegg som var slett, men som er blitt ujevn på grunn av malerarbeid.
HSt
   #9
 36,635     Lillestrøm kommune     0
Tror mitt estimat på x20 tiden for å rette opp er et estimat som treffer innenfor en faktor 2 i allefall.

Det må vel være gal rulle i tillegg

Risiko er at det blir struktur forskjeller som synes.
   #10
 25     0
Testa med pussemaskin og 120 korn men utolmodighet tok overhånd, så kanskje noe små forbedringer men det er fortsatt helt annerledes fra hvordan den «riktige siden av veggen ser ut.


Bruke du en liten håndholt pussemaskin, eller en giraffsliper? Jeg har pusset ned noe tilsvarende i min leilighet.

Kjøpte først en billig giraffsliper på Jula av denne typen: https://www.jula.no/catalog/verktoy-og-maskiner/el-verktoy-og-maskiner/slipemaskiner/elektrisk-tak-veggsliper/tak-veggsliper-010564/ Det fungerte ikke så bra da den var veldig tung og vibrerte en del, noe som ga et ugjevn resultat. Støvet også mye.

Skaffet så en mer profesjonell giraffsliper med tilhørende støvsuger. Da gikk jobben rimelig fort. Hvis du bor i nærheten av en stor by så er det ofte annonser på Finn der folk leier ut gode giraffslipere som Festool Planex for en ok pris.

Jeg hadde mye å slipe og eksperimentere en del med slipepapir. Dette ga helt klart best resultater: https://www.xn--verkty-fya.no/bosch-slipeark-m480-150 Støvet også mye mindre da det ser ut som om støvsugeren for tatt mest med slike slipenett.