15 315    14    2  

Hvordan gjøre betongtak vanntett?

 42     0
hei alle sammen. jeg har en annbudsrunde ute for å gjøre taket over utleieboligen min vanntett. dette taket utgjør deler av verrandaen min og er i dag ikke vanntett. i.e ren betong opp i dagen. ett av firmaene jeg har kontaktet kom med ett litt anderledes forslag til å gjøre dette tett. han foreslo å male 3 strøk membran av samme type som man har på badet og deretter legge avrettinsmasse over dette, eventuelt isola takpapp om jeg ønsket det. (jeg skal legge plank på toppen slik at man ikke går rett på betongen eller takpappen). uansett, dette med membran var det ingen av de andre som foreslo og jeg ble litt usikker. er hans forslag noe som vil fungere?

hilsen
kenneth

slt
   #1
 699     0
Ville være utrolig skeptisk til en slik løsning. Produktene er primært beregnet for innendørs bruk og vil neppe tåle påkjenningen over tid.
   #2
 189     0
Det er noe som heter betongtett, og er etter produsenten å dømme et vindunderprodukt, men om det holder det det lover aner jeg ikke
   #3
 22 352     Akershus     1
Legg sveiset membran/papp. Hvis det er litt fall bruker jeg Mestertekk.

(Ikke bruk smøremembran og avrettningsmasse.)
   #4
 90     Gjøvik     0
Hei,

Vi har nettopp bygget garasje, med plen oppå. Der brukte vi membran fra http://www.trelleborg.com/rubber_membranes/ levert etter mål av Gausdal Landhandleri i Gjøvik. Topp service og topp produkt!
Signatur
   #5
 38     Norge     0
Som en tidligere person skrev: Bruk Betongtett.
tror du finner dem på www.betongtett.no
Dette kjøper du hos byggevareshopen.
Middelet sprøytes, rulles eller males på betongen som gjerne (helst) kan være våt.
Dette krystalliserer seg så i betongen, og blir vanntett.
Jeg fikk levert feil betongkvalitet til garasjetaket/plattingen min, ca 100m².
Sjekket dette med membran, Protan duk osv.
Dette ville komme på rundt 32000kroner i materiell.

Betongtett kostet meg 4000 kroner.
Noen som kan gjette hva jeg valgte?
  (trådstarter)
   #6
 42     0
tusen takk for tilbakemelding. ser ut til at det blir betongtett (som jeg til og med kan legge på selv) for å gjøre mine 40 kvadrat vannett.. mye billigere enn de 25.000 som jeg ble tilbutt av ett av firmaene  :o

kenneth

   #9
 142     En flott bygd på Sunnmøre.     1
jeg har blitt fortalt at det skal vee to lag når det er varmt rom under og kaldt over, dette har med kondens og bevegelser i matriale, et lag membrann vil ikke holde, den kan rivne når matrialen over/under,, kald/varm side beveger seg..

Noen som kan utrede dette mer proffesjonelt?
   #10
 5     0
nei, bruk ikke smøremembran. ta kontakt med en taktekker/blikkenslager.

det finnes flere typer banemembran man kan legge direkte oppå støpte gulv. det finnes også flere typer sementbaserte membraner som feks også brukes i svømmebasseng ol.
bruker du "billige eksperter" kan det fort bli dyrt...