3 802    3    0  

Hvordan rengjøre teglsteinsfasade ?

 29     0
Heisann.

Ser det er andre folk på forumet her som vurderer å bygge teglsteinshus, men vi har et hus som er 50% kledt med teglsten og 50% panel.

Del delen som er kledt med panel har vi skiftet panel og malt på nytt. Da ble det flott som nytt  ;D

Vi er litt usikre på hvordan vi skal behandle teglsteinen? Den er full av grå grønn gusje brun mose  ;)  Dette ønsker vi å fjerne totalt! Er det bare å blåse på mex høytrykksspyler på full guffe og la det stå til ??  ??? 

Vi er jo redd for at muren vil gå i oppløsning og bli ødelagt  :'(

Tar også gjerne i mot tips om middler som vi kan sette inn teglsteinen med for å lette fremtidig vedlikehold. F.eks. voks osv.

Kan det fikses - klart det kan  ;D

   #1
 269     0

Vet at det finnes en type ipregnering du kan bruke,men denne er svindyr.
Mulig jeg har en annen type på jobben som det går ann og bruke som er billigere.

Hvor bor du foresten?
   #3
 346     0
Jeg har bodd i Danmark i mange år og der har de stort sett "teglsteinshus". Det som er vanlig å vaske med er klorin. 1:5 i en hagesprøyte, også tar man felter. spray på vent ti-tyve min og spyl med vann. Ikke høyt trykk, men gjerne høyttrykk spyler et stykke i fra (0,25-0,5 m) Hvis man har gjenstridig mose skal man gnikke med en piasavakost! (Før spyling) Man kan også velge å bruke Jotuns mosefjerner men den koster litt.
Jeg har vasket en helt grønn vegg med høytykkspyler, fugene skal være rimelig dårlige hvis de ikke tåler dette, da kan det hende du må fuge om allikevel. Fugeneholder ikke så lenge, kan du pelle de ur må du igang å fuge. (Ca 10 ganger så slitsomt, plundrete og dyrt som og male, men dette gjør man bare et par ganger i livet)
Signatur