47 283    25    1  

Jotun - Optimal

 173     Nord-Trøndelag     0
Har nettopp malt huset med Otimal utendørsmaling.

Har bare godord og si om denne malingen.

Huset var rødt, tidligere malt med oljebasert maling. Skrubbet hele huset med kraftvask før maling.

Etter to strøk så er huset helt hvitt, ingen antydning til rødfarge igjen.

Meget lett å male med, vannbasert, lite søl. Rett og slett en drøm!

Kan jo enda ikke si noe om bestandigheten naturligvis..

Kan anbefales på det varmeste!

(Og nei, jeg selger ikke maling, er bare  en regnskapsfører som liker å ha fri når jeg er hjemme, og som helst vil ha oppussingsprosjekter gjort i en fei)
Signatur

   #2
 98     Bergen     0
Hvilket utstyr har dere brukt til påføring? Rulle/Pensel? Kvalitetsutstyr eller rimeligere utstyr? Kjøpte selv 120 liter med optimal i dag i håp om å få denne på veggen i løpet av mai måned. Ble da anbefalt å bruke Jotun Ultima serien av pensler/ruller siden Optimal "krevde" kvalitetsutstyr.
   #5
 98     Bergen     0
Hmmf... Liten tilbakemelding på utstyrsvalget her.

Huset er på 2,5 etasjer (deler er nedgravd). Lav takvinkel og vinkler gjør at det blir mye kledning som skal males, nærmere bestemt 180 m2. Dette er også første gangs maling av ny kledning.
   #7
 98     Bergen     0
Jaja ;D Får ha resten på lager til neste runde om 10-12 år (i følge reklamen). Evt. bygge en stor garasje...


   #8
 93     Sørumsand     0
Vi brukte vanlige pensler og sånn liten rull, da vi har liggende bord. Gikk bra det, tror ikke vi kjøpte noe fancy utstyr Smile
   #9
 3 387     0
Godt at noen har gode erfaringer med Optimal. Jeg malte huset med Optimal for noen år siden og det endte med råteskader og etter tøffe runder med Jotun aksepterte de å betale reparasjoner/utbytting av råteskader og nedsliping og nymaling av hele boligen.

Og Jotun har hatt maange saker med erstatning i forbindelse med Optimal. Jeg husker at noe jeg stusset på var at i de testene Jotun viste til så var Optimal så utrolig bra mens i et par svenske store tester kom det kraftig kritikk av Optimal.
Jeg hadde også problemer med dekkevnen til Optimal men, det var vistnok på grunn av at de ikke hadde hatt i riktig mengde med pigment slik at en måtte tilsette ekstra med hvit i den hvite. Bare det burde fått meg til å holdt meg unna Optimal.

Etter den saken skal jeg aldri mer ha noen produkter fra Jotun på ytterkledningen. Det er i alle fall sikkert.
  (trådstarter)
   #10
 173     Nord-Trøndelag     1
Vi bruker de dyreste jotun-penslene ( de svarte). Kostet nesten 300kr/stk. Men vi kjøpte to stk, og de har holdt på hele huset. De er enda brukbare:-) Brukte ikke annet innvendig heller. Har prøvd masse annet, men ingenting er i nærheten av så bra som disse. Har ikke røytet et hår på ufattelig mange kvadrat.
Signatur