239    2    0  

Klemlist på toppen av grunnmursplast

 8     0
Vi har kjøpt et hus fra 1987, med det jeg tror heter grunnmursplast som øyensynlig helt siden byggeår har stått som vist på bilde.

Klemlist på toppen av grunnmursplast - 60485564_655474041546564_7056245076753645568_n.jpg - smacmac

Jeg antar det er dette man har referert til som "Det mangler klemlist på toppen av drenspappen." i tilstandsrapporten og som "Grunnmurslist er ikke montert." i en eldre OPAK-rapport.

Jeg forstår at løsningen på dette vil være et produkt tilsvarende det som hos Byggmax kalles kantlist.
https://www.byggmax.no/kantlist-p21243?gclid=Cj0KCQjw2v7mBRC1ARIsAAiw349u6AjXrIGtqFK6UAjvZt5xLSsrci4YHuc10n2HlkS9sMcGSKYb508aAt8XEALw_wcB

Er det noen som har erfaring med dette eller lignende produkter og har noen anbefaling til montering (spiker/lim)? Jeg ser i utgangspunktet for meg å bruke et rettholt til og kutte til en rett linje og deretter montere list. Jeg regner med at det fineste er å "gjærsage" listen og la den gå nedover i et par rette bend ca. i linje med bakken. Er det noen som har andre tips eller forslag?

Hvis jeg får kalde føtter, er dette en jobb for en vanlig snekker eller er det en bestemt håndverker som vil være bedre egnet til denne jobben?

På forhånd takk Smile

   #1
 2 272     Akershus     0
Linken du referer til er helt greie lister. Montering avhenger av hva du har for slags mur. Er det leca, kan du bare borre gjennom pussen og spikre fast lista. Alternativt feste med skruer og plugger al dette: https://www.byggmax.no/spiker-och-skruer/plugg-och-ekspansjon

Dersom du har en skarp tapetkniv kan de skjæres. Eventuelt kan de klippes med for eksempel blikksaks.
Spørs om ikke du legger litt mye i det dersom du tenker å gjære dem sammen. Pluss at du må være superforsiktig, plutselig tar tennene tak i lista og røsker til med stor kraft!! Det er vondt, og en ubehagelig tanke at fingrene var litt for nærme melder seg fort Smile

Jeg snakker av smertefull erfaring!!

.Thag
Signatur
   #2
 393     0
God idè med å skråskjære listen gradvis. Det kan bli ganske bra.
Jeg har nettopp fikset drenering langs husveggen og montert en slik list på min knotteplast. Det er en solid grunnmur og jeg klarte ikke å bruke disse spikrene man kan spikre rett inn. Det fungerer nok best med leca som nevnt over her.
Kort fortalt, jeg la listen inntil muren der den skulle monteres, og merket alle hullene med penn.
Det er en litt tidkrevende jobb og kan være en god idè å få litt hjelp til å holde listen oppe.
Etterpå boret jeg 8mm hull og festet listen med skruer og plugg.
Jeg hadde i tillegg en ganske seig Isola fugemasse mellom topplist og grunnmur slik at det ble helt tett pga grunnmuren har tekstur.
Klemlist på toppen av grunnmursplast - 20190430_141603.jpg - tipetu