124    9    2  

Kobber og alu takrenner?

ivo
 496     0
"Skal ikke monteres på tak av aluminium eller med alu takrenner da vann som renner på kobber vil korrodere aluminium." Er fra en finn-annonse som selger mosestopp med kobber.

Er det slik at takrenner laget av alu, som er pulverlakkerte tar skade? Mine er fra 2005.


   #1
 23 537     Akershus     0
Vet ikke, men det er regler og eget utstyr for sammekobling av Cu og Al strømkabler. For spritkokesett er det egen plastpose for brenner i messing før denne lagres i kokesettet.
Signatur
   #2
 748     Rogaland     0
Galvanisk korrosjon, rust på alu enkelt å greit.
Signatur
ivo
  (trådstarter)
   #3
 496     0
Fant kanskje svaret selv, på Wurth.no: "Kobberet skal ikke komme i kontakt med metaller på grunn av galvanisk korrosjon". Jeg leser det slik at Cu-ioner som løses fra kobber og binder seg med vannmolekylene ikke er noe problem når de ender opp i takrennene.

Her er det jo ikke noe direkte kontakt mellom kobber og alu.
   #4
 3 155     Vestlandet     1
Det er jo potensialet for at det dannes en galvanisk celle, som tikker og går, som er faren her. Jeg er av samme oppfatning som ivo, at når de to metallene ikke er koblet sammen (galvanisk kobling), så bør det ikke være noe problem.

HSt
   #6
 33 641     Lillestrøm kommune     0
Når sink rester ligger nedi en alu renne så er det vel ikke så vanskelig å få elektrisk kontakt når det også er vann tilstede …

Mulig også det er oksidert sink , sinkionet som går tilbake til sink ved å korroderer aluminium elektrolytten er da regnvann med sink ioner
ivo
  (trådstarter)
   #7
 496     0
Da er spørsmålet om det er nok CU-ioner (i dette tilfellet) til å skade alu-takrennen på sikt? Ikke vet jeg, har ikke noen utdannelse innen kjemi. Det er nok ioner til å drepe mose, i følge produktbeskrivelsen til f.eks. Wurth.