53 922    15    71  

Kobbertråd for å fjerne mose på taket, hvordan skal den festes?

 199     Ålesund     36
Begynner å få litt mose på et 4 år gammelt tak, og ble anbefalt å legge kobbertråd på mønet. Dette skal visstnok fjerne mosen (sakte) og hindre at den kommer tilbake?

Hvor får jeg tak i kobbertråd? Er dette noe for eksempel Obs Bygg selger? Og hvordan skal jeg få festet denne på mønet?

HSt
   #1
 34 663     Lillestrøm kommune     5
Det finnes et slags beslag til å montere på mønet, finnes for takstein og annen tekking. Best effekt får du med zink, men den finnes også i kobber. Det får større overflate enn en tråd. Det heter mosebeslag.
  (trådstarter)
   #2
 199     Ålesund     2
Leste noe om beslag fra WÜRTH her, men det kostet visstnok 350,- kroner meteren. Det blir litt drøyt.
HSt
   #3
 34 663     Lillestrøm kommune     4
Du må ha stor nok overflate til at det skal få effekt. Ellers er min teori er at Cu oksiderer raskere og det dermed blir mindre effektivt enn Zink. Til takstein tres den inn under hver mønestein. Tror Google gir deg treff på Mosebeslag (Fixxer Mosebeslag). kr 79/mønepanne fra en tilfeldig forhandler. Jeg hører jeg skal hjelpe noen å montere på Decra tak, men har ikke sett produktet enda.
   #4
 465     Stavanger     5
Leste noe om beslag fra WÜRTH her, men det kostet visstnok 350,- kroner meteren. Det blir litt drøyt.

På lang tid så er det nok ikke veldig mye drøyere enn kosten for alle 'botemiddel' en må handle, samt gjerne vaskeutstyr ala høyttrykk (om en ikke har det) stige (om en ikke har det, må vel ha det om en har pipe!), og arbeidstimer... Dette båndet inkluderer jo 'alt', fra lim/innfesting til kobberet (som ikke er så veldig billig Kg pris!) Noe dyrere er det da ja, men så er det en bekymring og jobb mindre Smile
  (trådstarter)
   #5
 199     Ålesund     3
Kobbertråd for å fjerne mose på taket, hvordan skal den festes? - IMG_0956.jpg - cstromme

Her er et bilde av taket på tomannsboligen. Vil dette si at jeg må legge disse båndene på begge sidene av mønet, og på mønet som går nedover i hjørnene? Det blir jo fort 30 meter, altså 10.000 kroner for å fjerne en liten mengde med mose på enden av taksteinen.
HSt
   #6
 34 663     Lillestrøm kommune     2
Den typen jeg henviser til ligger midt oppe på mønepannen (hvis jeg ikke har misforstått, pleier ikke det Smile). Den betjener da begge sider av taket. Den vil jo synes litt mere på valm-delen av taket ditt. Hvis det er en trøst så fungerer visst produktet. Der jeg skal hjelpe til på Decra tak så må det sprayes med Takrent minst en gang i året (4 kanner ? usikker her). Håpet er å i allefall redusere frekvensen på dette.
   #7
 465     Stavanger     3
Som HSt skriver, så forstår jeg det også som at slike bånd legges under mønestein og dekker begge sider. Så du slipper 2-gangeren. Det koster jo noen penger ja.

Faktisk med ditt hus, med så enkel tilkomst, så hadde jeg bare lagt det inn i "2-3år vedlikeholdsplanen", kjøpt det som måtte til og vasket det rent med spyler.
Hadde det vært dødshøyde og selearbeide pga, 8-10 meter og kanskje mer takvinkel så hadde jeg vurdert båndet i kun kort tid før jeg hadde kjøpt det. Mose er vel feks ett større problem på betongstein enn glasserte takpanner, så jeg regner med å unngå det. Håper ihvertfall...

HSt
   #8
 34 663     Lillestrøm kommune     0
Nei, jeg skrev ikke det du sier, den ligger oppå toppen, den bøyes og tres inn i sprekken mellom hver mønepanne (for steintak). Nå kan det finnes flere fabrikat og typer så du kan beskrive et annet produkt enn jeg. Ligger det inn under pannen på hver side så ville jeg jo tro at det trengs 2 ?
   #9
 465     Stavanger     2
Ja, nei... Du har rett.
(hvis jeg ikke har misforstått, pleier ikke det Smile).

: -)
Du beskriver en type, jeg beskriver kobberet til Wurth, det legges under mønestein og dekker begge sider. Den du nevner legges da ikke som ett bånd etter det jeg forstår.
Hvem som er best aner jeg ikke.
Men som sagt, med det taket så hadde jeg tatt jobben og utsikten ved behov, ihvertfall til jeg hadde blitt lei. (Mosen har jo oppstått (begynt) etter 4 år, så intervallet er jo ikke avskrekkende for noen timers jobb alt i alt. Etter 4 år har en eventuelt glemt hvor kjedelig det er...)