156    8    0  

Kondens / isolasjon garasje med flattak

 558     0
Vurderer PIR isolasjon i kompakttak over garasje(flattak med terrasse) Grunnet trykkfasthet på 120kpa og bedre isoleringsevne enn f eks EPS og trykkfast mineralull type paroc, rockwool.

Denne PIR isolasjonen åpner opp for flere løsninger med tanke på brannkrav. Blandt annet i kombinasjon med 2 lags asfaltpapp på trebjelkelag(Teknisk godkjenning) 

U verdi vegger thermomur 200 er 0,31w/m2k
U verdi takisolasjon PIR for garasjeplan med tykkelse opptil 100mm er 0,30w/m2k

I tillegg har jeg mulighet til å legge noe isolasjon i bjelkelag under taktro/dampsperre. 
Det er også planlagt lufteventil.

Er dette tilstrekkelig isolasjon for å unngå kondens? 
Kan jeg klare meg med 1:80 eller 1:100 fall i kombinasjon med en skikkelig 2 lags asfalt tekking?    #2
 710     Oslo     0
Er dette tilstrekkelig isolasjon for å unngå kondens?
Kan jeg klare meg med 1:80 eller 1:100 fall i kombinasjon med en skikkelig 2 lags asfalt tekking?

Brannkrav (så lenge garasjen er under 50 kvm) og trykkfasthet er ikke noe du trenger å tenke på. Alle alternativer er gode nok. Så hvis PIR er dyrere gjenstår det kun å vurdere om det lille ekstra bidraget på U-verdi er verdt prisen. 100 mm Rockwool vil f.eks. gi en u-verdi på 0,34.

Selv om du neppe kommer kommer til arrestert for å ikke følge TEK17 er nok det lureste å uansett følge forskriftskravet på 1:40. Særlig siden taket her blir litt i gråsonen mellom kompakt og luftet tak som vi har diskutert tidligere. 1:100 kan fort bli helt flatt med dårlig utførelse.

Det enkleste i forhold til isolering hadde vært å ta opp fallet i den underliggende konstruksjonen. Da kan du ha jevn isolasjon hele veien. 50 mm er for øvrig nok hvis du bare skal tenke på kondens.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 558     0
Takk for innspill. Flere sa at jeg ikke kunne bruke feks EPS i kombinasjon med trebjelkelag og asfaltpapp da alt dette er svært brennbart og ikke tilfredstiller brannkrav? Husk at garasjen ligger inntil huset.

Og så skal jeg ha flisheller på pidestaller på toppen som gir mye vekt på små flater. Da tenkte jeg at PIR passet bra til formålet. Og på så lite areal så er det ikke store forskjeller uansett.

Jeg fikk faktisk pris på EPS 1:100 fra sundolitt som var dyrere enn et annet tilbud jeg fikk på 1:100 PIR
   #5
 710     Oslo     0
Takk for innspill. Flere sa at jeg ikke kunne bruke feks EPS i kombinasjon med trebjelkelag og asfaltpapp da alt dette er svært brennbart og ikke tilfredstiller brannkrav? Husk at garasjen ligger inntil huset.

EPS så jeg egentlig bort i fra. Det stemmer at du ikke kan bruke dette mot bolig ja. Jeg tenkte på de mer tradisjonelle mineralulløsningene fra f.eks. Rockwool og Glava. Disse bruker også trykkfast isolasjon i det øverste laget. Kan helt fint brukes til terrasse.
Signatur
   #6
 52     0
100mm PIR isolasjon vil være godt innenfor isolasjonsbehovet for å unngå kondens i garasjen:)
https://til-tak.no/isolering/termpir-al/


Har dere fallisolasjon 1:80 eller 1:100?

Nei, vi har kun flate plater på lager: 50 x 600 x 1200mm.
Vi får inn 100 x 600 x 1200mm innen april i år, og kan bestille fallisolasjon men da i type 500 kvm størrelse pr bestilling
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 558     0
Er det noen som vet u-verdi på 50mm mineralull som Sintef mente var tilstrekkelig som kondensisolasjon i taket?

   #8
 710     Oslo     0
Man snakker ikke om u-verdier ved kondensisolasjon, men skal du regne ut u-verdi finner du bare lambdaen λ (varmemotstand) til produktet og deler denne på tykkelsen i meter. "Vanlig" isolasjon har en u-verdi på ca 0,75 for 5 cm
Signatur