254    9    0  

Lang stige - anbefalinger ønskes

 22     Fredrikstad     0
Hei.

Har behov for en 10+ (og trolig opp mot 12m) stige for å komme til på alle utstikk på huset.
Det er pr nå mer enn komfortabelt, men den skal suppleres med brede støtter i bunn og skal få laget til noe i toppen også (om ikke de i butikken føles ok). Med mer bredde i topp og bunn, med kraftig stige og klatresele, kommer nok også tryggheten snikende.

Hvilke stiger anbefales? Hvilke funksjoner eller tilleggsutstyr bør man ha, eller er nice-to-have?
Snor for å dra opp bør jeg nok ha...
Også hjul i toppen, og det samme på støttene, så jeg ikke skraper meg oppover på horisontale bord.
2 delt vs 3 delt?
Produsent? Har funnet zarges og wibe så langt...

Stillas blir sikkert anbefalt av dere, men har ikke så gidd til å leie det årlig bare for å vaske hus og innimellom male hus.
Stillas kommer heller ikke til på alle takutstikk jeg har som ligger 1,5m horisontalt inn fra takrenna. Takvinkel er 45grader. Å bygge et stillas innenfor det første oppå taket må isåfall gjøres.

Noen som er i samme situasjon eller har prøvd dette?
Signatur

   #1
 3 538     Asker     0
Du trenger ikke leie stillas. Du kan kjøpe det. Er sinnsykt farlig å gå i en stige på 10-12 meter. Da må du evt tenke på en form for sikring. Faller du fra 10m snakker du ikke bare brekte bein.

Jula har stillas med arbeidshøyde 5m, som betyr at du rekker 6,7-7, evt 8-9 med forlenger til høytrykk osv.
Signatur
   #2
 3 934     0
Har Zarges på jobb. Todelt med tauopptrekk. Kjempestige. Går heller 12m i Zargesstige enn to meter i noe fra Jula.
Todelt er stivere enn tredelt. Eneste er at det er et lite Helvete å sette den opp.
  (trådstarter)
   #3
 22     Fredrikstad     0
Du trenger ikke leie stillas. Du kan kjøpe det. Er sinnsykt farlig å gå i en stige på 10-12 meter. Da må du evt tenke på en form for sikring. Faller du fra 10m snakker du ikke bare brekte bein.

Jula har stillas med arbeidshøyde 5m, som betyr at du rekker 6,7-7, evt 8-9 med forlenger til høytrykk osv.

Du ser for deg å stå på et stillas med en lanse? Har vurdert 10m lanse fra Kärcher for å stå på bakken, men føler at å vaske med en kost på 10m ikke blir så lett (for mekanisk må til for best resultat, iallefall innimellom).

Har vurdert å kjøpe fullt stillas, men blir voldsomt kjenner jeg.
Signatur
   #4
 5 130     Akershus     0
Har arbeidet mye fra stiger og har mange stiger/kombistiger, både profesjonelle til yrkesbruk og noen rimeligere til hjemmebruk. De høydene du nevner er temmelig drøye for en stige. Uansett, min favorittstige er største kombistige fra Zarges, 3 delt, kan brukes som frittstående , eller som stige 8,6 m. Den når ikke 10-12 meter, da må du nok til 2 delt som Elektrikern viser til. Uansett så er den 3 delte fin ved at den kan separeres så man kan bære 2 ledd og 1 ledd, og er ganske enkel å sette opp som stige. Også kjempefin som frittstående "gardintrapp"

Personlig ville jeg nok investert i et stillas om jeg hadde hus av denne typen.

Mitt beste verktøy på stigefronten er en "toppbøyle" som ikke trenger å festes helt i toppen, men som uansett gjør at man kommer ut fra veggen og får en bedre arbeidsstilling. Bøylen kan også monteres så den har anlegg under et vindu, mens stigen rekker til overkant vindu uten å lene seg mot glasset. Man får en mye tryggere arbeidsstilling med slik bøyle.

https://www.globaltools.no/verkstedutstyr/intern-logistikk/stiger/toppstod-wibe-158635?gclid=Cj0KCQjw1dGJBhD4ARIsANb6OdmvzO4Rkeir4vpu7PeqfTvo9XDdE7sOezKUTB2bewaQ4b12YNrRq7IaAkZdEALw_wcB

   #5
 3 538     Asker     0
På gamlejobben vasket de vinduene våre over 3 etasjer (kontorbygg etasjer) med lanse. Det er fult mulig med godt resultat med rett utstyr.

Alternativt finnes det abonnement på vindusvask en del steder. De kommer to ganger i året eller noe. Har utstyret som trenges. Dukker bare opp og gjør jobben uten varsel gjerne.
Signatur
HSt
   #6
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Jeg har en gavlvegg på 2etg og det er umulig å vaske toppen av denne med forlenger løsninger

Men står en på et stilas så vil forlenger skaft kunne ta de siste metrene

Jeg har klappstilas med skrå støtter
  (trådstarter)
   #7
 22     Fredrikstad     0
Takker for innspill.
Ser for meg stige med bøyle i toppen og bred fot i bunn. Det er planen så langt.
Ser også for meg klatresele-løsning.

For stillas så har jeg over 60cm møneutstikk. Hvordan er det å sette opp stillas i den avstanden fra vegg? Bør vel ha sikring mot fall inn mellom stillas og husvegg da... For om jeg skal sette opp stillas innenfor de 20-30cm som er anbefalt må jeg opp og ned med stillas flere ganger i ca 4 høyder (á 2m).

Og på "hun" oppå tak må jeg også opp for å male, 3 steder. Noen erfaringer med dette uten stige. Nesten så jeg ser for meg stillas i 1 høyde på taket innenfor stillaset som står på bakken i 3-4 høyder.

Jeg kompliserer det nok, men prøver å finne løsninger som jeg kan bruke hvert år uten at det er for mye pes eller koster så altfor masse penger på sikt. Klart det å falle ned har sin pris også...

Skal ta noen bilder etterhvert...

---
2etg gavlvegg er jo ikke så mye mot mine høy 1etg + 2 etg til + nesten ståhøyde på loftet Smile
Og vask av 3etg med lanse... ja det kan jo være at det blir bra... er allikevel usikker på om det blir så rent i mitt tilfelle med 5år groing. Kjenner børste må til, det måtte det på halve resten av huset.

Må nok også male disse kjipe delen av huset innen neste år er omme. Det blir nok Drygolin Extreme som var veldig god å bruke og som jeg håper varer en stund før jeg må male igjen.
Signatur

   #8
 3 277     I huset mitt     0
For stillas så har jeg over 60cm møneutstikk. Hvordan er det å sette opp stillas i den avstanden fra vegg? Bør vel ha sikring mot fall inn mellom stillas og husvegg da...

Går fint.
Om du synes den avstanden er for stor inntil husvegg, så er det jo bare å leie noen flere stag og bruke som håndløper på innsiden/imot huset. (samme prinsipp som man har på yttersiden av stilas).Cool