179    4    0  

Legge kledning utenpå stein og mur?

 16     0
Hallo godtfolk! 

Jeg har et hus fra 1966, kless med disse stein og betongplatene. Jeg har lyst å vurdere et annet uttrykk på huset, men synes det blir unødvendig og omstendelig å ta av de enorme og tunge steinplatene. De gjør dessuten jobben utmerket, sånn rent praktisk og teknisk. Men jeg er litt lei utseendet på dem. 

Kan jeg kle dem utvendig med tre? Har lyst på en kledning av ubehandlet tre. Noen som har noen gode råd, sterke meninger eller pro/con? 
Legge kledning utenpå stein og mur? - 995_2056751006.jpg - MariusRR

TSt
   #1
 7 447     0
Hvis du isolerer nok på utsiden slik at eksisterende vegger blir varme vil dette gå bra. Men må være viktig å ikke lage konstruksjonen slik at det puster. Du får nok ikke noe ros av antikvarer etc som vil bevare slike spesielle utrykk / metoder. Vinduer blir veldig dypt i fasade hvis de ikke flyttes ut.
HSt
   #2
 25 319     Lillestrøm kommune     0
Kan det være lufting bak mur ? I tegl vegger er det det, utvendig isolasjon kan da bli lite effektiv
  (trådstarter)
   #3
 16     0
Vinduer skal byttes til neste år uansett, derfor jeg tenkte litt på å gjøre dette samtidig.

Jeg er noe usikker på lufting bak mur. Riksantikvar-ansatte har bedt om å få komme og se på huset, men det passet dessverre ikke.
   #4
 424     Bærum     0
Er det bærende veggelementer? Eller påhengt?
Jeg synes nå at disse var stilige, men smaken er som baken. Kan en løsning være at du tar vekk et par av disse og får inn f.eks. felter med horisontal kledning? Kan bli en fin kontrast til betongplatene. Tror bygget har godt av å ta vare på den inndelingen som platene gir, iallfall noe av den.