159    7    0  

Legge ny takstein på 20 år gammelt undertak

 29     0
Vi har H-pannen takstein som er er begynt å bli gamle og stygge. Vi bygger for tiden et tilbygg, og i den anledning ble noen av disse taksteinene fjernet. Taksteinene ser fine ut i underkant, og de som legger det nye taket sa at det gamle undertaket ser "nesten ut som nytt". Undertaket er asfaltimpregnerte sutaksplater med impregnerte lekter. 

Jeg lurer derfor på om vi skal bytte taksteinene på taket til neste år, men ikke ta undertak og lekter. Da blir arbeidsmengden mindre og kostnaden en helt annen enn om vi skulle byttet undertak og lekter i samme slengen, og et prosjekt vi kan klare selv. "Å ta hele  taket" vil være uaktuelt per i dag med tanke på økonomi. 


Når undertaket ser så bra ut, er det fornuftig/realistisk at vi kan bare bytte taksteinene? 

GSW
   #2
 49     0
Viss undertaket er bra og det kun er utseende på taksteinen som er på problemet så ville eg sjekket ut takfornying/maling av takstein.
HSt
   #3
 33 943     Lillestrøm kommune     0
Tak fornying er så dyrt og holdbarhet er usikkerhet så ikke sikker på økonomien i takfornying
   #4
 5 432     Akershus     0
Høres ut som undertaket kan brukes videre. Er pannene også kun 20 år? Høres i så fall ut som meget slett kvalitet. Burde kunne vaskes med høytrykkspyler og leve mange år til. En i nabolaget har Zandastein fra 1970, aldri gjort noe med, men er derimot et sørgelig syn der de er dekket med mose m.m.
HSt
   #5
 33 943     Lillestrøm kommune     0
Zanda har et slags topp belegg mye sand i takrenner her fra ‘87

Men rent takstein fasong messig så er de jo fortsatt ok
  (trådstarter)
   #6
 29     0
Ok.

Takk for innspill.

Ja, de er bare stygge. En gang var de røde, nå er de brun-svart og minimalt røde, ruglete og blir mosegrodd på et blunk.

Kanskje takfornying vil fungere da det i hovedsak er overflaten på taksteinene som er meget slitt? Steinene ser hele og fine ut underifra.