75    5    0  

Legge nye takplater - papp fra før. Hva er vanlig?

 92     0
Vi har takpapp fra husets byggeår 1985. Dette skal nå oppgraderes til plater.
Har fått flere firma til å se på jobben, og et firma sier de vil fjerne takpappen og legge på ny membran som puster? For så legge lekter utenpå der og plater.

Er dette normalt? Vi mistenker ikke noe råte.

Er decra et godt valg? 

TSt
   #1
 11 879     0
Er det åpent loft som er luftet eller det er fungerende luftespalte i så skal det ikke være nødvendig med membran som puster.  Men med 35 år gammel takpapp så må en tenke på om denne forsatt er tett om 40 år under stålplater ?  Der blir det veldig mye varmere enn det har vært hittil.  Jeg hadde dårlig shingel og valgte å ta den bort og legge ny tekking på undertak før jeg la Decra for snart 20 år siden.  
  (trådstarter)
   #2
 92     0
Vi tenker å gå for evertech/evertile.. Vet ikke helt hva du mener, men et er loft som oppholdsrom.
   #3
 863     Østfold     0
Hvis kostnaden ikke er ekstremt høy hadde jeg skiftet pappen. Hvis den er fra 1985 er vel levetiden ute selv om den holder ennå. Men hvis det kun er ett av flere firma som mener det er påkrevet kan det være lurt å høre de andres vurdering av behovet for å skifte pappen.

Jeg hadde omtrent samme situasjon som TSt og gjorde omtrent det som han samme for 4 år siden.

Hvis du tenker på å gjøre egeninnsats ved å fjerne gammel takpapp så undersøk først hvor godt den sitter. Jeg fjernet to lag med gammel shingel, og det er noe jeg aldri gjør igjen. Et vanvittig slitsomt arbeid.

Når det gjelder type takplater er mitt inntrykk at Decra og Powertech er de ledende typene og er kjent for høy kvalitet.
  (trådstarter)
   #4
 92     0
De kaller det for diffusjons åpent undertak. Silcartex 180.
Andre firma kunne og gjøre det samme. Kjenner du til Evertech /evertile?
TSt
   #5
 11 879     0
Er det isolering ut mot taket fra undersiden uten luftespalte så er det ikke noe å lure på, da må en ha diffusjonsåpent undertak.