42 757    35    4  

Male nytt hus: Hvilken husmaling er best?

 5     TYSVÆR     0
Er det noen som har erfaringer med maling av nytt hus?

Hvor mange strøk av de forskellige stoffene?

Hvilke merke er best over tid....?

   #1
 200     Stavanger     0
Best ;):
(Forutsetter at huset er vasket med kraftvask/husvask og at kledningen ikke har stått bar over lengre tid)
Utsatte flater som vindu,dør, kuttflater og endeved settes først inn med Jotun imprgnering for tre. deretter grunner du med visir pigmentert grunning 1 strøk. Tilslutt 2 strøk med Optimal. Da får du veldig kjekke vedlikeholdsintervaller. har selv super erfaring med dette systemet, men veldig viktig med grunning når en bruker akrylmaling ute.

Lykke til!
Signatur
taz
   #2
 3 838     Haugesund     3
Men det finnes også malinger som inneholder såpass mye tørrstoff og olje, at grunning ikke er nødvendig. F. eks Tjæralin kun 2 strøk.
Har god erfaring med denne på vestlandet.
Signatur
   #3
 33     0
Heisann...

Gjelder nytt hus. Har liggende kledning så vi fikk tips om å bruke Visir klar grunning. Ikke bruke visir pigmentert, den skal ikke brukes på liggenden kledning? Så den tynne grunningstypen er brukt nå.

Men nå skal vi male. Anbefalt her er demidekk optimal vannbasert. Hva tror dere om det.?

Hvor mange strøk? 1 toppstrøk er nok. Noen sier at treverket vil trekke seg sammen så det kan bli glipper og da bør det evt males et strøk igjen neste år?

Tips og råd mottas med takk
   #4
 200     Stavanger     0
Det hørtes ut som en bra anbefaling du har fått.
Signatur
slt
   #5
 699     0
Anbefalt her er demidekk optimal vannbasert


Er skeptisk til allt med benevnelsen "Demidekk" og "vannbasert" mht utvendig behandling av hus.
Tusenvis av norske huseiere fikk på åtti og begynnelsen av nittitallet veggene sine ødelagt pga vannbasert Demidekk.
Det ble kjørt massive reklame-kampanjer i dagspresse og ukeblad for dette revolusjonerende nye produktet som ble rost opp i skyene.
For brukere på Sør- og spesiellt Vest-landet ble produktet etter hvert bare kjent som "Råte på boks".
Er klar over at oppskriften er noe forandret siden, men for svært mange ble det i ettertid kun aktuellt med oljebaserte produkter for norsk kyst klima.
   #6
 12     1
WARNING: Demidekk Optimal er nylig utgått. Den reklamen dere nå ser på tv for Jotun Optimal er en ny type akrylbasert maling. Ikke la malerforretningen lure dere ved å si at det bare er spannet som er anderledes. Holdt nemlig på å gå i den fella selv.
Selv har jeg stor tro på akrylmalingen. Jotun påstår det er det beste de har. Svenske Beckers gjør det samme. Til og med Flügger er veldig positiv. Beckers er forøvrig veldig billig, men jeg tok ikke sjansen, og endte med Jotun Optimal. Grunnet derimot med pigmenert Visir. Ifølge Jotuns hjemmesider sier de at de er identiske, bare med og uten pigment. Ser derfor ikke hvorfor det skulle ha noe å si at du har brukt upigmentert grunning.

Her sier de litt mer om akrylmaling.
   #7
 943     0

Bruk Dekkbeis du, mye bedere!!!!!!!
Signatur

   #8
 12     0
Helt enig med Fønkis. Funker som ei kule, men sørg bare for å få den oppgraderte Optimal malingen. Ikke den som heter Demidekk Optimal.
   #9
 56     0
Mulig dtte er litt seint, huset er kanskje ferdig beiset, men i alle fall. Vi beiset hus våren 2003. Huset var da ferdig grunnet, og vi gjorde alt etter boka. Vasket med kraftvask, skyllte grundig og lånte fuktighetsmåler av malerforr. Deretter 1 lag Visir grunning, og 2 strøk Jotun Demidekk Optimal. Denne skulle da iflg reklamen stå i 12 år!! Etter 2 år slapp malingen på alle falser og glatte flater ,som rekkverk o.l.  Jotun mener dette skyldes hurtigvoksende norsk skog med store treceller som beveger seg mye ved temp. forandring fuktighet o.l. Vi bruker for det meste norsk skog her i landet, så aldri mer Optimal for oss ;D