248    12    1  

Møneplater i metall oppå shingel?

 9     0
Hei! Ser at shingeltaket på hytta sprekker opp langs toppen av mønet. Dårlig grunnarbeid muligens. Det kommer også en god snømengde på 1,5 meter som regel. Taket er ca 27 år, men er i god stand unntatt toppen på mønet. jeg har en ide om at å legge møneplater i metall rett oppå shingelplatene langs mønet kan gjøre susen. Noen som har prøvd eller har synspunkter på ideen? Ok å lime med noe slags taklim?

   #1
 3 210     Akershus     1
Dersom det har holdt i 27 år begynner det å dra seg mot slutten av levetiden! Tviler på at det har noe med kvaliteten på underlaget å gjøre. Ideen er helt innafor, få en blikkenslager til å knekke mønebeslag til deg, anbefaler å feste dem med farmerskruer! Ikke lim...

.Thag
Signatur
TSt
   #2
 7 526     0
Bytte stripen på toppen med ny papp stripe men en må følge nøye med på resten av taket. På vedbod hos meg som skal tas bort snart har det begynt å dryppe et sted og her er det 35 år nå. Hadde lagt nytt for mange år siden hvis det ikke skal tas bort for å komme enklere inn i ny garasje.
  (trådstarter)
   #3
 9     0
Takk for svar. Tenker jeg går for blikk-løsningen og farmerskruer. Disse platene kan jo gjenbrukes om legger ny shingel på resten av taket en gang.
TSt
   #4
 7 526     0
Men her får du hull i belegget under så jeg ville gått for standard måten. Har aldri helt forstått hvorfor en skal finne på egne løsninger når standard løsningen er enkel.  
Møneplater i metall oppå shingel? - Møne shingel.jpg - Hestebonden
Har lånt litt av illustrasjonen til Icopal.  
Er det lufting på mønet har de løsning for det også. 
  (trådstarter)
   #5
 9     0
Har jo vurdert dette, men når standardmåten ikke fungerer får en finne en bedre løsning. Det ser ut som det er gjort akkurat slik som Icopal illistrerer fra før, med resultatet at det sprekker opp langs hele mønet. Er ikke interessert i å gjenta noe som ikke fungerer godt nok. Mulig det ikke er så farlig at det er sprekk (dvs lufting) helt i mønetoppen. Det er jo begrenset med vann som finner veien inn der (er uisolert luftet loft). Hull vil det jo alltid bli med platedekke som skrues fast, men farmerskruene skal vel tette dette.
TSt
   #6
 7 526     0
Det vil jo holde mye lenger enn rest levetiden på shingel. 10 - 15 år til vil jeg tro er absolutt maks du kan klare å tyne ut av denne. Det at dette har sprukket opp er jo et signal på at taket begynner å nærme seg slutten.
  (trådstarter)
   #7
 9     0
Vil tenke at jeg forlenger levetid på hele taket vesentlig med dette grepet. Metallplatene kan også gjenbrukes når det legges ny shingel en gang på hele taket.

TSt
   #8
 7 526     0
Det er når strøen oppå shingel begynner å slippe og vannet trekker inn i skjøtene at det ikke går å gjøre noe mere. Beslagene vil ikke hjelpe noe på dette. De er bare mye dyrere enn en papp strimmel.
   #9
 15     0
Hestebonden Hva endte du på? Ser at jeg har akkurat samme problem (fin tak forutenom mønet). Hadde jeg kunne utsatt total rehab av taket med 5 år hadde det hjulpet masse.
TSt
   #10
 7 526     0
Skal en utsette rehab av taket så holder det jo mere enn godt nok med å lime en ny papp remse.  Denne vil jo som tidligere beskrevet ha levetid langt ut over resterende levetid på taket og er mye rimeligere enn et beslag.