19 514    45    0  

Montere takbelegg

 268     Nordland     0
Skal legge isola isokraft på et pulttak. Går ut fra at jeg på takets høyeste punkt bruker trekantlist og at belegget legges opp over denne til overkant av det øverste vindskibordet slik som på sidene av taket? Skal jeg i såfall spikre belegget fast i trekantlisten på takets høyeste punkt? Hvordan skal skjøtene spikres? I leggeanvisningen står det hver 5 cm og sikksakkmønster...

   #1
 9 677     Kysten     0
Isokraften blir liggende en stund før du får lagt resten av taket? Sedum?
Da kan det være greit å skjære av klebekanten og spikre den rundt i randsonen. Deretter limer du belegget til denne klebekanten om plasten treffer på klebefeltet smelter du den bort med varme. 5 cm kryss spikring er ok med pappstift som går gjennom taktroen.

Redigert mye skrivefeil, ikke lett å skrive på I-phone ;D ???
Siste redigering: 5. oktober 2010 21:11:44 av Boligbyggerne
   #2
 9 677     Kysten     0
Du trenger ikke bruke trekantlist under dette belegget. Det er kun om du skal ha shingel oppå.
  (trådstarter)
   #3
 268     Nordland     0
Ja, isokraften blir liggende fram til våren. Da legger jeg sedum. Er det ikke en fordel uansett å legge trekantlist? Ikke si at jeg ikke trenger det nå som jeg har stått med stikksaga og laget tre stk lister.... Husk at øverste vindskibord stikker ca 8cm over takflata i påvente av sedumen. Er det ikke da greit å bruke trekantlist? For belegget skal vel legges opp mot vindskia? Vet ikke helt om jeg forstod det du sa om å skjære av klebekanten... Skal den legges hele veien rundt i ytterkant untatt over takfotbeslaget?
   #4
 9 677     Kysten     0
Har du skjært det så bruker du det. Men du hadde egentlig ikke hatt behov for trekantlist. Klebekanten legger du på tre sider ja. Når du legger takbelegg skal du ikke ha synlig spikring. På denne måten får du festet belegget før du bretter det opp. Spesielt når du har så høy oppkant ville jeg hatt et feste i randsonen. det er der vindlasten er størst. Under belegget er det en plastfolie, denne brenner du vekk der hvor belegget går ned mot klebekanten i randsonen. Du kan bruke varmepistol eller en skibrenner til det. Belegget skal helt opp på vindskibordets topp ja.
  (trådstarter)
   #5
 268     Nordland     0
det betyr at klebekanten skal legges inntil trekantlista og spikres fast i troa? da spikrer jeg på den delen av klebekanten som er lengst inn på taket, eller nærmest trekantlista? Skal jeg ha noe ekstra lim på klebekanten? Og skal jeg lime oppbretten fast i trekantlista? Er roof7 kurant å bruke..... ?
Det eneste jeg er usikker på er om jeg har nok takbelegg til å kappe av klebekanten... Taket er på 4x4 m, og jeg har to ruller isokraft (1x15m pr rull)
   #6
 9 677     Kysten     0
Da gjør du det på en annen måte. Skjær av lapper 25x25cm spikre dem fast slik at de kommer på midten av banen ute ved trekantlisten. Du snur dem med strøet ned. Så smelter du plast av på disse og under belegget som treffer på lappene. Dette er kun for at belegget ikke skal få mulighet til å bli dratt opp av vinden ute i randsonen. Jeg vet ikke hvor i landet du bygger, men her hvor jeg er ville jeg gjort det slik på grunn av vinden. Har du lite vind så er det ikke sikkert du trenger det.

   #8
 9 677     Kysten     0
Det virker som du har bra fremdrift i prosjektet ditt. Du har gjort mye siden igår? Ferie eller?
  (trådstarter)
   #9
 268     Nordland     0
huff, huff... det går egentlig tregt som bare det. Har full jobb pluss unger jeg følger opp på trening etc. Får ikke jobbet så mye i slengen. Men fikk gjort en del i helga. Problemet er at jeg aldri har snekret før, så jeg har egentlig tatt meg vann over hodet. Men så er jo Internett greit å ha. Samtidig er det jo litt morsomt også.

Roof7 er ikke det samme som tech7. Det er samme produsent. Roof7 er en vanntett gummiasfalt forsterket med glassfiber....
Skal finregne litt på isokraften. Mulig jeg har nok til å legge remse med lim i hele randsonen. Er det lim i begge kantene av isokraften?