8 821    3    0  

Montering og puss av utvendig isopor på betongvegg ?

 15     0
Jeg bygger en kjeller av betong som har 3 vegger inne i terenget tilfyllt og 1 frontvegg som står "fritt". Planen er å legge Platon xtra grunnmursplast inn i mot mur og deretter 100mm EPS utenfor. Det blir ingen grunnmursplast på fremvegg selfølgelig.
Jeg er i tvil om hvordan man skal feste dette på vegg. Når det gjelder de tilfyllte sidene så vil jeg her prøve å benytte så få fester som mulig før masser blir tillfylt for å hindre å punktere grunnmursplasten.
Motek har et utvalg av plastplugger som kan settes inn i hull man borer, er dette veien å gå ?

Kan man lime EPS direkte på mur ? eller bør man også her montere plater med plugger ?

Hvilke alternativer er det greister for pussing av EPS, det ser ut som en formidabel jobb... jeg har tittet litt etter fiberbetong fasaderplater men det ser ut som om disse stort sett er plater beregnet for skruing og ikke liming..

Noen tips ?

   #1
 822     Ullensaker     0
Jeg ville lagt xps(evt. eps) rett på muren og knotteplast utenpå der igjen. Du kan bruke lim(flislim?) eller spesialplugger for å feste(valgfritt). Bruk fiberpuss med innbakt glassfiberarmering. Minst 2 lag,gjerne 3! Bruk filtsebrett for å få glatt overflate tilslutt. Toppen av xps`n kan med fordel skråskjæres og montere dekklist.
Husk at xps er fuktsikker og har høyere trykkfasthet i forhold til eps.
   #2
 212     Sør-Trøndelag     0
Helgod løsning det Forskaler'n foreslår! Du kan spare noen slanter ved å legge EPS hvor det ikke skal pusses og XPS hvor du pusser.
Normalt er det ikke noe problem å kun benytte EPS (dette gjøres ofte av entreprenører), men det kan være en rimelig sikkerhet ift frostsprengning på pussen med XPS.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 15     0
Hva er fordelen med å legge isolasjonen rett på muren og knotteplasten utenfor ?

Jeg ser at det er delte eninger om dette..