42 249    31    16  

Når skal man beise ny terasse for første gang?

 40     Oslo     9

Vi har nylig laget oss en flott terasse. Problemet er at fagfolk er uenige om når disse skal behandles.

Noen sier med engang mens andre sier at man må vente ett år før man smører olje på bordene. Hva gjør vi? Hvilke erfaringer har andre?

Terassen er laget av impregnert trevirke.

  (trådstarter)
   #2
 40     Oslo     0

Ok, så de nylagte terassebordene må altså ikke "tørke" først?

For meg ser terassebordene snakkeren la veldig fuktige ut...
   #3
 1 770     Skogsvåg på Sotra     0
Slik jeg har forstått det er det bare å behandle det, så snart det er tørket normalt godt inn, slik som man gjør med ubehandlet trevirke. Dvs, er det "vått" nå, så venter du til det har vært en lengre godværsperiode, så kan du behendle...
Så har jeg hørt av en malermester  Smile
Signatur
   #4
 266     Øst Finnmark     0
Jeg bygde også ny terasse for noen uker siden. Men jeg skal nu vente til neste sommer før jeg behandler den å la den tørke i sommer og høst. Så mye fuktighet det er i trykkingprignerten synest nu iallefall jeg det ville være dumt å behandle den umiddelbart.
   #5
 207     0
Vi ventet og angrer  :(
Får aldri tilbake den pene terrassen, den har liksom blitt litt sånn grå og tørka.
   #7
 351     1
For gud's skyld ikke vent ett år. Vi ventet "ufrivillig" fra i fjord sommer til i år, og det meste av terassebord er sprukket og blitt vanvittig stygge.

Av gamle vaner så sier folk at man skal vente ett år for slik var det i gamle dager, og det var det. Men i gamle dager, da impregneringen var full i giftstoffer som tok tid å tørke.

Visst dere synes at det er vel brukte penger å bygge flott ny terasse, så for all del behandle den men olje eller terassebeis snarest. Anbefaler beis, da visst du først oljer så mp det oljes årlig. Terassebeisen er 2-3 år avhengig av hvilken type.

Tips. Visst du blir fuktig på fingrene av å trekke hånden godt over bordene så er det for vått. Blir du ikke fuktig på fingrene. Behandle terassen snarest.

Ikke for å peke ut noen. Men at enkelte faktisk venter ett helt år slik at masse penger i utgangspunktet går rett i dass fatter jeg ikke. Personlig kan jeg regne med at terassen jeg la i fjord på hytten fikk redusert levetiden sin med over 50% bare pga jeg ikke fikk behandlet den i fjord pga bare drittvær. Og en fin men kald vinter tok knekken på de....

   #8
 715     Bergen     1
Og for guds skyld... Sjekk værmeldingen...

Hilsen han som skal beise terassen en gang til i sommer.

(Det var jo for svarte ikke meldt regn før kvelden etter...)  ;D
   #9
 557     Fetsund     1
Hvor mange strøk med terrassebeis bør man ta første gangen?

Hmm, hadde egentlig tenkt til å vente neste år med å ta første runde, men kanskje jeg trår til og gjør det i år allikevel..
   #10
 351     0
Terassebeisen til jotun, trebitt, skal kun ha ett strøk.

Oppskrift.

Saus terassen godt inn, og tørk vekk overskytende beis slik at det ikke danner film. Vent 2-3år før neste gang du behandler Smile